My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Jobsøgning

Sådan forbereder du dig på rekrutteringstests

Tests: Det er svært at elske dem, men de er en del af livet - lige fra studiet til rekrutteringsprocessen. Og præcis som til eksamen, jo bedre forberedt du er på en rekrutteringstest, desto nemmere går det. Så lad os tage et kig på de mest almindelige tests, du kan blive præsenteret for, hvorfor rekrutteringskonsulenter bruger dem og hvordan du klarer dem på bedste vis.

Hvorfor bliver de brugt?

Tests er efterhånden blevet en fast del af de fleste rekrutteringsforløb som et understøttende værktøj til at afdække dine kompetencer. Academic Works Group Operations Specialist, Tim Knutsson, forklarer:

Fordelen ved at bruge tests i rekrutteringen er, at vi ser på potentale og ikke deres fortiden. Erfaring har mindre betydning, når vi har noget pålideligt at holde os til, som giver os et bedre indblik i ansøgerens fremtidige performance. Det betyder, at en kandidat ikke nødvendigvis skal have den 'rigtige' uddannelse og erfaring for at komme i betragtning til drømmejobbet – jobbet kan landes ud fra en vurdering af kandidatens potentiale.

Betragt rekrutteringstests som en mulighed for at skille dig ud. Selvom du ikke har mest erfaring eller de bedste kvalifikationer blandt kandidaterne, kan dit potentiale overbevise rekrutteringskonsulenten.

Skab det rigtige fundament

Inden vi går i dybden med de tests, du kan blive præsenteret for, findes der en række grundlæggende forberedelser, som kan give dig et lille forspring. En grundregel er at få en god nats søvn, så du er veloplagt og klar.

Har du mulighed for selv at vælge et tidspunkt for at tage testene, så vælg en tid først på dagen, hvor du er frisk og kan øge din chancer for at sikre dig drømmejobbet.

1. Matrigma-test

Matrigmatest måler din generelle mentale præstation og bruges blandt andet til at teste din evne til at løse problemstillinger, planlægge og drage logiske konklusioner samt til at forudsige din fremtidige jobpræstation.

Du kan forberede dig før testdagen, og at øve dig online er den bedste måde forberede dig på de tests, du vil få af arbejdsgiveren. Her kan du læse mere om matrigmatest og forberede dig til testen, så du kan udkonkurrere de øvrige kandidater.

Tim Knutsson fra Academic Work har et godt tip, der er værd at være opmærksom på:

Når det kommer til test af kognitive evner, så skal man ikke gå i stå ved et spørgsmål. Det er bedre at gå videre til det næste spørgsmål, ellers risikerer du at det samlede testresultat bliver påvirket negativt.

MAP-test

Denne test giver et bedre billede af din personlighed og giver mulighed for at vurdere, hvordan du agerer på arbejdspladsen – for eksempel hvordan du kommunikerer og dine lederevner.

Du kan ikke forberede dig specifikt på denne testtype, da testen er udarbejdet til at danne et billede af kandidatens personlighed. Det er derfor vigtigt, at du svarer ærligt på de spørgsmål, du bliver stillet og ikke svarer det, du tror, at virksomheden gerne vil høre. Hvis du er uærlig under testen, risikerer du at ende i en rolle, du ikke er tilfreds med eller ikke har den rette profil til.

MINT

Denne onlinebaserede personlighedstest hjælper arbejdsgiveren med at identificere kandidater, som ikke ville være produktive for virksomheden. Det samme behov for ærlighed fra MAP-testen gælder her: Hvis du er ærlig, hårdtarbejdende og professionel (hvilket du højst sandsynligt er!), så har du intet at bekymre dig om. Og det vil fremgå tydeligt for din potentielle arbejdsgiver efter denne korte 12-minutters test.

Rekrutteringstestens formål er at styrke arbejdsgiverens forståelse af, hvem du er og hvad du kan præstere, og ikke kun dine tidligere præstationer. Og nu hvor du har fået lidt flere oplysninger om de forskellige tests, er der ingen grund til at være nervøs. Se hellere testresultaterne som en glimrende mulighed for at blive klogere på dig selv.

AW_image3_1200x600px.jpg

Læs også: Mangler du erhvervserfaring til en stilling? Sådan får du stillingen alligevel!

Få tips og tricks