Rekrutteringsproces

Rekrutteringsprocessen for jobsøgende

Du modtager en e-mail fra Academic Work med stillingsopslaget, du længe har ventet på! Du klikker på linket, læser jobbeskrivelsen og konkluderer, at det er dit drømmejob. Du sender en ansøgning afsted og afventer i spænding på det mere krævende videreforløb. Men der er ingen grund til bekymring! Rekrutteringsprocessen hos Academic Work er faktisk meget ligetil og skabt til at give dig den bedste chance for at lande dit drømmejob. Her guider vi dig gennem trinene.

Evidensbaseret rekrutteringsproces

Hos Academic Work bruger vi en evidensbaseret rekrutteringsproces, hvilket betyder, at vi udelukkende vurderer, hvad der er videnskabeligt relevant for at få succes i det job, du søger. Dette lyder måske indlysende, men mange rekruttereringsansvarlige gør forkerte antagelser baseret på for eksempel oplysninger i dit CV eller ansøgning, som ikke er relateret til, hvor godt du faktisk vil præstere i stillingen. Ved at arbejde evidensbaseret ønsker vi at minimere denne risiko for at sikre, at dine kompetencer udelukkende kommer i betragtning til jobbet.

En anden fordel ved at arbejde evidensbaseret er, at kandidater kan komme fra hvor som helst og stadig være relevante for de fleste af vores stillinger, da vi prioriterer potentiale. Selve processen er også fair og gennemsigtig og optimerer betingelserne for ligestilling, diversitet og inklusion.

Find mere detaljeret information om de forskellige trin her:

1. Første screening

Når vi har modtaget din ansøgning, sørger vi for, at du opfylder de mest basale krav til stillingen, så vi ikke spilder din tid på en stilling, der ikke vil passe dig. Det gør vi ved at gennemgå dit CV eller dine svar fra vores screeningsspørgsmål.

2. Psykometriske tests

Vi bruger to typer online-tests - en personlighedsspørgsmåler og en problemløsningstest. Grunden til, at vi bruger disse, er, at vi ønsker at forstå og overveje dit potentiale lige så meget som det, der står i din ansøgning. Derudover sikrer brugen af ​​disse tests en objektiv og fair proces for alle kandidater, samtidig med at vi kan sikre, at du ender i en position, hvor du vil føle dig engageret og kan yde dit absolut bedste. Da testene er digitale, kan du udføre dem hvor som helst. Det forventede tidsforbrug er ca. 30-40 min.

3. Telefoninterview

Under vores telefoninterview besvarer vi dine indledende spørgsmål om stillingen, og derefter vurderer vi din egnethed ud fra erhvervsmæssig interesse samt formelle og praktiske krav. Vi stiller undersøgende spørgsmål om din erfaring, uddannelse og kompetencer, samt spørgsmål om din rådighed og lønkrav. Vi bruger karaktermodeller til at foretage objektive vurderinger af dine besvarelser. Det forventede tidsforbrug er ca. 15 min.

4. Dybdegående interview

Under vores dybdegående interview fortæller vi dig mere om virksomheden hos kunden og stillingen. Derefter fokuserer vi på det, vi kalder adfærdsspørgsmål. I stillingsopslaget angiver vi altid, hvilken type adfærd/træk du skal bruge for at få succes i jobbet. Derefter vurderer vi din evne til at være for eksempel 'struktureret' ved at spørge dig om tidligere situationer, hvor du havde brug for at blive struktureret, og hvordan du håndterede den situation. Vi bruger karaktermodeller til at foretage objektive vurderinger af dine besvarelser. Ud fra karaktererne kan vi i høj grad vurdere, hvor godt dine adfærdspræferencer vil matche jobbet. Det forventede tidsforbrug er omkring 45-60 min.

5. Samtale hos kunden

Hvis du er en af ​​vores endelige kandidater, vil du højst sandsynligt blive inviteret til en samtale hos kunden. Under denne samtale får du mulighed for at stille førstehåndsspørgsmål om stillingen og teamet. Derudover har vores kunde en tendens til at stille dig flere spørgsmål om erhvervsmæssig interesse, kompetence og kulturelt fit. Det forventede tidsforbrug er omkring 45-60 min.

6. Referencetjek

Hvis det er nødvendigt for stillingen, beder vi dig efterlade to referencer under anden samtale. Hvis vores kunde er interesseret i dog, vil vi kontakte dine referencer og stille spørgsmål om din tidligere præstation. Sørg for at have dine referencer klar og informeret. [Du kan læse mere om, hvordan du kan forberede dine referencer](/insights/jobsog/forbered-referencer).

Bliv en del af os

Vi har hjulpet mange studerende og akademikere i starten af karrieren med at finde et job. Vil du tage det næste skridt i karrieren? Tilmeld dig vores jobagent, og få personlige jobanbefalinger i din indbakke.

Opret en jobagent

Din karrierepartner

Skal vi være din karrierepartner? Vi kan hjælpe dig med at finde dit næste job! Når du er konsulent hos os har du mulighed for at prøve forskellige roller, du opbygger dit netværk og vi tilbyder karriererådgivning. Læs mere om, hvordan det er at arbejde som konsulent hos os.

Se vores ledige stillinger

Vores tips til din jobsøgning