Rekrutteringsproces

Rekrutteringsprocessen for jobsøgende

Du modtager en e-mail fra Academic Work med stillingsopslaget, du længe har ventet på! Du klikker på linket, læser jobbeskrivelsen og konkluderer, at det er dit drømmejob. Du sender en ansøgning afsted og afventer i spænding på det mere krævende videreforløb. Men der er ingen grund til bekymring! Rekrutteringsprocessen hos Academic Work er faktisk meget ligetil og skabt til at give dig den bedste chance for at lande dit drømmejob. Her guider vi dig gennem trinene.

1. Første udvælgelse af kandidater

Vi gennemgår løbende alle ansøgninger, og hvis du er en af de kandidater, der bedst matcher stillingens kravprofil, vil vi kontakte dig til en kort screeningsamtale. Løbende valg betyder, at vi kontakter de kandidater, der bedst matcher kravprofilen i den rækkefølge, de har søgt. Hvis du ikke er en af dem, der er gået videre, vil du modtage feedback via e-mail. Vores mål er at give feedback inden for to-tre uger, efter du har indsendt din ansøgning.

2. Screeningsamtale

Hvis du er gået i rekrutteringsprocessen, vil du blive kontaktet til en kort screeningsamtale via telefon, der varer cirka 10 minutter - her stiller vi supplerende spørgsmål til din ansøgning samt praktiske oplysninger såsom opsigelsesperiode og lønkrav. Hvis du er blevet ringet op, vil du normalt modtage feedback via telefon eller e-mail inden for en uge.

3. Personligt interview hos Academic Work

Hvis du fortsætter efter telefoninterviewet, bliver du indkaldt til en fysisk samtale på Academic Work, hvor du møder rekrutteringskonsulenten, der er ansvarlig for stillingen. Interviewet tager cirka en time, og vi vil have dig til at medbringe to referencer fra tidligere arbejdspladser til mødet. Hvor lang tid det tager at få feedback efter samtalen afhænger af, hvordan rekrutteringsprocessen ser ud, men rekrutteringskonsulenten giver dig normalt information om, hvad du kan forvente. Læs mere om, hvordan du forbereder dig til interviewet.

Interview med den potentielle arbejdsgiver

Hvis vi mener, at du er en af de kandidater, der passer perfekt til stillingen, introducerer vi dig for den potentielle arbejdsgiver. De vælger derefter, hvem de gerne vil møde personligt, og din sidste samtale vil derefter finde sted direkte med en repræsentant for virksomheden. De vælger herefter, hvem de ønsker at møde personligt, og du bliver herfra kaldt til sidste samtale direkte med virksomheden. Dette er en god mulighed for at få en fornemmelse for virksomhedne og stillingen og til at score point med dine kompetencer og viden og (frem for alt) din personlighed.

5. Referencetjek

Efter samtalen med os på Academic Work, kontakter vi de referencer, du har opgivet. Du kan læse mere om, hvordan du kan forberede dine referencer.

6. Tillykke! Du har fået stillingen!

Fantastisk, du fik det nye job! Når du bliver ansat som konsulent, underskriver du din ansættelseskontrakt med Academic Work. Hvis det er en direkte rekruttering, skal du underskrive en kontrakt med virksomheden selv. Tid til at klappe dig selv på skulderen og fejre dit nye job.

Bliv en del af os

Vi har hjulpet mange studerende og akademikere i starten af karrieren med at finde et job. Vil du tage det næste skridt i karrieren? Tilmeld dig vores jobagent, og få personlige jobanbefalinger i din indbakke.

Opret en jobagent

Din karrierepartner

Vi mener, at det er enormt vigtigt, at du arbejder på rimelige vilkår. Academic Work er et autoriseret rekrutterings- og vikarbureau. Det betyder, at vi har overenskomster og forsikringer, så du kan føle dig tryg, når du starter din karriere hos os. Academic Work er din karrierepartner inden for flere områder med høj efterspørgsel. Læs mere om, hvordan det er at arbejde som konsulent hos os.

Find os på sociale medier