Rekrutteringsprocessen

Rekrutteringsprocessen starter, så snart du indsender en ansøgning til en stilling, du er interesseret i. Vi gennemgår ansøgningerne løbende, og hvis du er en af de kandidater, der bedst matcher kravprofilen, vil vi kontakte dig til en kort screeningssamtale. Hvis du går videre derfra, indkaldes du til et personligt interview hos os, derefter er der referencetagning og som det sidste følger et interview med den virksomhed, der har behov for kompetencen. Vi guider dig gennem de forskellige trin.

Første trin: valg af ansøgninger

Vi gennemgår løbende alle ansøgninger, og hvis du er en af de kandidater, der bedst matcher stillingens kravprofil, vil vi kontakte dig til en kort screeningsamtale. Løbende valg betyder, at vi kontakter de kandidater, der bedst matcher kravprofilen i den rækkefølge, de har søgt. Hvis du ikke er en af dem, der er gået videre, vil du modtage feedback via e-mail. Vores mål er at give feedback inden for to-tre uger, efter du har indsendt din ansøgning.

Screeningsamtale

Hvis du er gået i rekrutteringsprocessen, vil du blive kontaktet til en kort screeningsamtale via telefon, der varer cirka 10 minutter - her stiller vi supplerende spørgsmål til din ansøgning samt praktiske oplysninger såsom opsigelsesperiode og lønkrav. Hvis du er blevet ringet op, vil du normalt modtage feedback via telefon eller e-mail inden for en uge.

Andet trin: Personligt interview hos Academic Work

Hvis du fortsætter efter telefoninterviewet, bliver du indkaldt til en fysisk samtale på Academic Work, hvor du møder rekrutteringskonsulenten, der er ansvarlig for stillingen. Interviewet tager cirka en time, og vi vil have dig til at medbringe to referencer fra tidligere arbejdspladser til mødet. Hvor lang tid det tager at få feedback efter samtalen afhænger af, hvordan rekrutteringsprocessen ser ud, men rekrutteringskonsulenten giver dig normalt information om, hvad du kan forvente. Læs mere om, hvordan du forbereder dig til interviewet.

Referencetagning

Efter samtalen med os på Academic Work, kontakter vi de referencer, du har opgivet. Du kan læse mere om, hvordan du kan forberede dine referencer her.

Sidste trin: Interview med virksomheden

Hvis du er en af dem, der er bedst egnet til stillingen, introducerer vi dig for virksomheden. De vælger herefter, hvem de ønsker at møde personligt, og du bliver herfra kaldt til sidste samtale direkte med virksomheden. Hvis alt går godt, er det eneste, der er tilbage nu, at underskrive en kontrakt. Hvis det er en konsulentløsning, skrives aftalen mellem dig og Academic Work*. Hvis det i stedet er en direkte rekruttering, underskriver du en aftale direkte med virksomheden.

*Konsulenter hos Academic Work er naturligvis dækket af kollektive aftaler, forsikring og anstændige betingelser!

Feedback: Hvis du ikke fik jobbet

Da vi modtager et rigtigt højt antal ansøgninger, har vi begrænset mulighed for at give personlig feedback, hvis du ikke fortsætter efter det første trin. Hvorfor du ikke fik jobbet, kan selvfølgelig skyldes mange forskellige ting, hvoraf nogle kan påvirkes og andre ikke. Vi har listet en række faktorer, du kan påvirke, men også faktorer, du ikke kan gøre noget ved, men som er godt at vide.

Hvorfor fik jeg ikke jobbet?
Del artikel