My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Personale kompetencer
Jobsøgning

Hvordan fremhæver jeg mine personlige kompetencer under en jobsamtale?

De fleste har en tendens til at være nervøse før en jobsamtale, og det er der ikke noget mærkeligt i. Du vil gerne have, at rekrutteringskonsulenten ser og forstår dine allerbedste sider, så du har gode chancer for at lande dit drømmejob. Men hvordan lykkes det? VI har svaret!

Først og fremmest – det faktum, at du er blevet indkaldt til en samtale, er et stærkt bevis på, at rekrutteringskonsulenten tror på dig. Så godt arbejde! Alle jobsamtaler er struktureret lidt forskelligt, men der er visse interviewspørgsmål, der næsten altid kommer tilbage, og det er spørgsmål om dine personlige kompetencer.

Spørgsmål om dine personlige kompetencer

Mange jobsøgende er gode til under samtalen at fremhæve de kompetencer, der efterlyses i jobannoncen. Men hvis det er svært at give klare eksempler på, hvordan disse blev udtrykt, bliver karakteristikaene blot tomme ord.

Ligesom i jobansøgningen, er det bedst at undgå tomme ord og klicheer under jobsamtalen og i stedet fortælle om konkrete situationer, hvor dine personlige kompetencer kom i brug.

Sådan giver du konkrete eksempler på dine kompetencer

Lad os sige, at du er blevet kaldt til samtale til en stilling, hvor de søger en person, der er udadvendt og struktureret. Samtalen handler om dine personlige kompetencer, og du har selvfølgelig læsset med konkrete situationer, der beskriver dine personlige kompetencer. Så kunne det lyde sådan her:

Eksempel på udadvendt: ”Jeg har arbejdet i en butik, hvor jeg dagligt modtog kunder med fokus på at give dem den bedst mulige service. Jeg trives rigtig godt i kundekontakt, hvilket viste sig, fordi jeg fik mange faste kunder, som specifikt bad om min hjælp."

Eksempel på struktureret: "Jeg arbejdede som regnskabsassistent en sommer. Det var vigtigt, at alle rapporter var korrekte, så tallene havnede det rigtige sted, og det stillede høje krav til, at jeg fik skabt god struktur i mit arbejde."

Ved at fremhæve situationer som i eksemplerne ovenfor, får den rekrutteringsansvarlige en bedre forståelse af, hvem du er, og hvorfor du er egnet til stillingen. Afslutningsvis vil vi råde dig til, at du inden næste samtale tænker over, hvordan dine personlige kompetencer kommer til udtryk og bruges i forskellige situationer og udarbejder konkrete eksempler, der styrker det.

Eksempler på personlige kompetencer at fremhæve under jobsamtalen

 • Ansvarlig
 • Fleksibel
 • Initiativrig
 • Kommunikativ
 • Omhyggelig
 • Problemløsnende
 • Resultatorienteret
 • Samarbejdsvillig
 • Serviceminded
 • Selvkørende
 • Struktureret
AW_IT.jpg

Er du blevet indkaldt til jobsamtale? Vi giver vores bedste tips til din forberedelse lige her!

Tips til forberedelse til jobsamtalen