Effektiv onboarding af nye medarbejdere

Når rekrutteringsprocessen er afsluttet, og du har underskrevet kontrakten med en ny medarbejder, starter deres onboarding eller introduktion. Fra medarbejdernes perspektiv er dette en meget spændende periode, men den kan også opleves som stressende og skræmmende.

Din nye medarbejder skal sætte sig i sine nye arbejdsopgaver, lærer nye systemer, lærer mange nye mennesker at kende og en helt ny arbejdskultur. Det er derfor vigtigt, at du som arbejdsgiver planlægger en god onboardingsproces, der vil gøre din nye medarbejder tryg og hjælpe med at komme ind i rollen hurtigst muligt.

Kontakt os

For at sikre en succesfuld onboarding af nye medarbejdere er det vigtigt at have en struktureret proces for, hvad de skal gennemgå. På denne måde sikrer du, at dine nye medarbejdere føler sig taget imod og har kontrol over, hvad han eller hun skal lave i de første uger på sin nye arbejdsplads.

Nedenfor finder du en oversigt over, hvad du som arbejdsgiver skal gøre for at sikre, at din nye medarbejder får en god onboarding.

Succesfuld onboarding digitalt

Hvis der er en ting, som COVID-19 har lært os, er det, at de fleste ting kan gøres digitalt med de rette betingelser og værktøjer. Selvom det er hensigtmæssigt at lave et onboarding-program på kontoret, hvor du kan mødes og tale ansigt til ansigt, kan du stadig give dine nye medarbejdere en god og struktureret onboarding digitalt.

Vi har sammetsat en tjekliste og et introduktionsprogram til digital onboarding, som du kan downloade her.

Digital onboarding

1. Forberedelser inden onboarding

2. Det gode onboardingprogram

En vigtig del af en god onboarding, er at informere om, hvad nye medarbejder skal gøre i den første periode. Du skal derfor lave et introduktionsprogram, der kan bruges i forberedelserne til opstart og under onboardingen.

Dit onboarding-program for din nye medarbejder bør indeholde:

3. Kurser og introduktionsmøder

Din nye medarbejder vil lære om både deres egne arbejdsopgaver og virksomheden som helhed. Lav derfor en plan for, hvilke kurser og introduktioner medarbejderen skal gennemgå.

Forslag på tema og indhold:

3. Pre-boarding

Det sociale arbejdsmiljø

Det er først og fremmest vigtigt, at den nyansatte føler sig velkommen med det samme.

Ud over at sikre, at din nye medarbejder får al den information og træning, han eller hun har brug for til at udføre et godt stykke arbejde, er det vigtigt, at han eller hun kommer til at bidrage til virksomhedens kultur.

I starten kan det være en god idé for dig som leder eller mentor at starte aktiviteter for hele teamet, såsom en quiz, en aktivitet efter arbejde eller en træningssession. På denne måde får din nye medarbejder mulighed for at lære teamet og deres nye kollegaer at kende på flere niveauer.

Hvorfor vælge Academic Work som din rekrutteringspartner?

I Academic Work er vi eksperter rekruttering af young professionals (studerende og nyuddannede), og vores rekrutteringsproces sikrer, at du ansætter den rigtige person.

Læs mere om fordelene her

Vi kan hjælpe dig med rekruttering og vikarløsninger

I Academic Work kan vi hjælpe dig med at finde din nye kollega gennem rekruttering eller midlertidige vikarløsninger - enten hele processer eller dele af den.

Læs mere om vores services

Young Professional Attraction Index

Hvert år foretager vi en undersøgelse, hvor vi identificerer, hvilke arbejdsgivere der er mest attraktive, og hvilke parametre der er vigtigst, når unge vælger arbejdsgiver.

Download rapporterne
Del artikel