Young Professional Attraction Index (YPAI)

Young Professional Attraction Index (YPAI) 2022

Hvad sker der, hvis du ikke lytter? Når young professionals' stemmer forbliver uhørt eller ignoreret, risikerer virksomheder at miste værdifulde talenter. Gennem vores YPAI-undersøgelse forstærker vi young professionals’ stemmer og giver jer værktøjer, der hjælper virksomheder og organisationer med at tiltrække, udvikle og fastholde morgendagens arbejdskraft.

Download YPAI-guiden her

Kort om YPAI

En gang om året gennemfører vi en undersøgelse, vi kalder Young Professional Attraction Index (YPAI), hvor vi spørger young professionals (studerende og akademikere i starten af karrieren) om hvilke parametre der er vigtigst i valget af arbejdsgivere, og hvad der gør en virksomhed attraktiv.

YPAI-undersøgelsen er blevet gennemført i otte år på tværs af seks markeder, hvor Academic Work opererer. Undersøgelsen er blevet gennemført for femte gang i Danmark. Baseret på data fra mere end 1000 respondenter giver undersøgelsen værdifuld indsigt i, hvad der er vigtigt for de danske unge talenter og de parametre, der påvirker deres beslutninger.

De mest attraktive arbejdsgivere

Hvilke virksomheder opfatter young professionals som deres ideelle arbejdsgivere?

For at give indsigt i denne målgruppes forventninger og forhåbninger har vi samlet en liste over de 25 mest attraktive arbejdsgivere ifølge young professionals. Målingen af tiltrækning er baseret på omdømme, succes og hvor ivrige young professionals er til at arbejde for arbejdsgiveren.

For at forstå, hvad der fik disse virksomheder på toplisten, kan du se via vores YPAI Insights forneden. Kom du på toplisten? Tillykke! – download vores kommunikationspakke længere nede på siden.

"Jeg har talt med medarbejdere fra virksomheden, der har talt meget positivt om arbejdspladsen, og så er de enormt passioneret, og de elsker at dele deres viden. Det har fået mange point hos mig.”

En young professional om en af virksomhederne på top 10-listen.

De vigtigste parametre ved valget af arbejdsgiver

Hvad ønsker unge talenter af deres arbejdsgiver? Young professionals bringer nye kompetencer, ideer og evner til bordet, men de bringer også forventninger til den type virksomhed, de ønsker at arbejde for. Vi hjælper arbejdsgivere med at forstå, hvad der motiverer young professionals ved at bede respondenterne om at vælge ti parametre, når de skal vælge en arbejdsgiver og rangere dem.

At man har nogle kollegaer, som interesserer sig for ens ve og vel, og at man selv interesserer sig for deres. Relationen til dem skal gerne være mere end rent arbejde, det gør at man føler sig mere tryg på arbejdspladsen, og man ved, at de giver en rygdækning, når det er nødvendigt. Alt det skaber tryghed på arbejdspladsen og derigennem et godt arbejdsmiljø.

En young professional om gode kolleger og godt arbejdsmiljø

YPAI Insights

Tag et dybere kig på, hvad resultaterne af dette års YPAI betyder for markedet og din virksomhed. Vores eksperter deler detaljerede analyser og resultaterne og identificerer tendenser og vigtige indsigter, der guider dig til at blive en mere attraktiv arbejdsgiver.

Download YPAI-guiden 2022

Vores YPAI-guide indsamler og analyserer svarene på, hvad der er vigtigt for young professionals. Download den i dag, og lad vores YPAI-eksperter guide dig gennem de mest værdifulde indsigter.

YPAI-guiden 2022 indeholder:

  • Råd til, hvordan du kan bruge informationen til at tiltrække, udvikle og fastholde young professionals
  • Tips til, hvordan du ikke skal gøre for at styrke din rekruttering og fastholdelse af målgruppen
  • En dybere forståelse af, hvad young professionals leder efter hos en arbejdsgiver
  • Indsigt i, hvordan du kan skræddersy din employer branding, så den rammer young professionals

Download YPAI guide in English

This year’s YPAI Guide will provide you with: 

Actionable advice on how to use the information provided to attract, develop and retain young professionals. Tips on what not to do to strengthen recruitment and retainment.   A deeper understanding of what young professionals are looking for from employers.   Insight into how to tailor your employer branding to resonate with young professionals.   A list of the most attractive employers according to young professionals. 

If you have questions about the content or wish to schedule a business-tailored presentation for you and your colleagues, please do not hesitate to contact us. 

Book en skræddersyet præsentation af YPAI

Ønsker du rådgivning og analyser skræddersyet til din virksomheds behov om, hvordan du tiltrækker og fastholder de dygtigste nye talenter på arbejdsmarkedet? Find ud af, hvad der virkelig betyder noget for young professionals, og lad vores eksperter guide dig til, hvordan du fortolker og reagerer på disse behov.

En virksomhedsskræddersyet giver dig:

  • Analyse af resultatet
  • Resultater inden for specifikke forretningsområder, for eksempel IT, teknologi eller økonomi
  • Praktiske tips og diskussioner om målgruppen og hvordan du bliver en endnu mere attraktiv arbejdsgiver

Kom du på top-25-listen? Tillykke! Vi præsenterer gerne resultaterne for dig og dine kolleger og giver dig mulighed for at sammenligne din virksomhed med tre andre virksomheder på listen.

Ville young professionals søge et job, hvis de ikke opfyldte alle jobkrav?

At finde den perfekte jobbeskrivelse, du gerne vil søge, blot for at indse, at du ikke opfylder alle kravene, er en almindelig jobsøgningsoplevelse. For studerende og akademikere, der er i starten af karrieren, er dette rigtig almindeligt. Som ansættelseschef er det vigtigt at sikre, at dine jobbeskrivelser gør et godt indtryk for at tiltrække young professionals. YPAI-guiden afslører, om young professionals ville søge et job, de ikke er fuldt kvalificeret til samtidig med, at de giver tips til at perfektionere ansættelsesprocessen. Download YPAI-guiden her.

Hvor mange young professionals har været tæt på eller oplevet udbrændthed?

Udbrændthed på arbejdspladsen er steget markant i de senere år på tværs af aldersgrupper og forretningsområder, og young professionals er ingen undtagelse. Stressfaktorer som jobusikkerhed, mangel på magt og økonomisk ustabilitet er blot nogle af de faktorer, der bidrager til, at dette alarmerende fænomen påvirker menensker selv i de tidligste stadier af deres karriere. Heldigvis er der måder at håndtere dette problem på. Tag et kig på YPAI-guiden for at lære om udbrændthedsraten blandt young professionals, mens du får værdifulde tips til at skabe et sundt arbejdsmiljø. Download YPAI-guiden her.

Hvad kræver det for virksomheder for, at young professionals bliver mere end fem år i en virksomhed?

Det er svært at tiltrække young professionals, men det kan være endnu sværere at holde dem på lang sigt. Nutidens kandidatdrevne marked er lig med øget konkurrence om morgendagens talenter, hvilket gør det afgørende for arbejdsgivere at lytte til young professionals’ stemmer. Hvis de ikke forsøger at imødekomme deres behov, risikerer virksomheder at miste dem til konkurrenter med en bedre forståelse af, hvad denne gruppe mennesker virkelig ønsker. YPAI-guiden forklarer, hvilke parametre der er vigtigst for young professionals, hvilket gør dem tilbøjelige til at blive mere end fem år hos en arbejdsgiver. Download YPAI-guiden her.

Kommunikationspakke

Alle der er landet på toplisten er velkomne til at downloade vores kommunikationspakke bestående af badges og billeder. Du kan uploade dem i din e-mail-signatur og sociale medier for at informere alle om, at du er en af de mest attraktive arbejdsgivere ifølge young professionals. Brug gerne hashtagget #ypai2022, når du deler dit opslag.

Om Academic Work

Academic Work er et rekrutterings- og vikarbureau grundlagt i 1998 i Sverige. I dag er vi en international organisation med aktiviteter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Schweiz og Tyskland. Vi er eksperter i at rekruttere young professionals og har siden starten hjulpet over 160.000 young professionals med at starte deres karriere, mens vi opfylder vores kunders rekrutteringsbehov.

Om Kantar

Young Professional Attraction Index er blevet gennemført for femte år i træk i samarbejde med Kantar. Kantar er verdens førende bureau inden for indsigt og analyse med over 30.000 globale medarbejdere i næsten 100 lande. Blandt et væld af ekspertiseområder har Kantar mange års erfaring med at arbejde med perceptionsstudier i forskellige målgrupper, både for det offentlige og specifikke virksomheder.

Tidligere YPAI-rapporter

Siden 2018 har vi gennemført Young Professional Attraction Index årligt i Danmark. I modsætning til det nuværende format bestod undersøgelsen tidligere af flere rapporter, som er tilgængelige og gratis for alle.

Download tidligere rapporter