My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Jobsøgning

Kan jeg studere og arbejde samtidigt?

At arbejde ekstra ved siden af ​​dine studier åbner op for en række muligheder. Udover tilføjelsen til pengepungen er det også en måde at booste dit CV og skabe kontakter til fremtiden. Måske er det en vej til dit fremtidige drømmejob? Men selv de mest motiverede kan blive overvældet af pludselig at studere og arbejde på samme tid. Vi har samlet vores bedste tips til, hvordan du både balancerer et deltidsjob og dit studie.

Spørg en ældre studerende til råds

Selvom et studiejob har mange fordele, skal du finde ud af med dig selv, hvornår du har tiden til det. Start med at spørge nogen, der læser den samme uddannelse som dig, eventuelt en ældre studerende. Hvordan tænker de på et deltidsjob? Selvfølgelig har du forskellige prioriteter, men det kan være en god og troværdig indikation.

Der er et job for alle

Omfanget af et studiejob er naturligvis forskelligt. Nogle arbejdsgivere ønsker, at du skal arbejde fem timer om ugen, andre kræver 20-25 timer. Men hvad disse typer job har til fælles, er, at de normalt er meget fleksible – arbejdsgiveren ved, at studiet er førsteprioritet. Så hav en åben dialog om arbejdstid både i ansættelsesprocessen og på arbejdspladsen. Det er en fordel for både dig og arbejdsgiver af at være klar over, hvad du kan levere fra starten.

Planlæg, planlæg, planlæg

Det er vigtigt at strukturere job, skole og fritid i forskellige farver i din kalender – så får du hurtigt et godt overblik. Ud over at hjælpe dig med at bruge din tid effektivt, holder den også oversigt over deadlines. Så sørg for virkelig at fokusere på arbejde, når du er på arbejde, i skolen, når du laver skolearbejde og måske vigtigst af alt – fokus på virkelig at være fri, når du har fri.

Vær stolt af dig selv

Gå ikke tabt i nogen præsentation – ingen vil takke dig for at have taget mere arbejde, end du kan klare. I stedet for skal du tage et skridt tilbage og beundre, hvor fast besluttet du er på at være i stand til både at arbejde og studere på samme tid. Hvis du er omhyggelig med både at planlægge og lytte til din krop, lærer du meget om dig selv, får nye oplevelser og også et supplement i din pengebog.

Leder du efter nyt job?

Vi har hjulpet mange studerende og akademikere i starten af karrieren med at finde et job. Vil du tage det næste skridt i karrieren? Hvis du opretter en jobagent gennem os, sender vi personlige jobanbefalinger direkte i din indbakke. Let og smart!

Opret en jobagent

Din karrierepartner

Skal vi være din karrierepartner? Vi kan hjælpe dig med at finde dit næste job! Når du er konsulent hos os har du mulighed for at prøve forskellige roller, du opbygger dit netværk og vi tilbyder karriererådgivning. Læs mere om, hvordan det er at arbejde som konsulent hos os.

Se vores ledige stillinger