My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
LinkedIn
Jobsøgning

Sådan laver du en god LinkedIn-profil

Er du jobsøgende? Så er det en god idé at være aktiv på LinkedIn. LinkedIn er verdens største sociale forretningsnetværk med over 600 millioner brugere verden over. Hvis du bruger netværket korrekt, øger du dine chancer for at finde den næste spændende jobmulighed – men også dine chancer for at blive fundet af rekrutteringskonsulenter! Her et par tips til dig, der er på jobjagt og vil blive endnu bedre til at bruge LinkedIns potentiale til at finde den næste spændende stilling.

Upload et professionelt billede

LinkedIn er en platform for at netværke på en professionel måde, og dit profilbillede skal derfor være af professionel karakter. Dit profilbillede bør derfor ikke bestå af kærestebilleder, billeder taget til festlige sammenkomster eller et portræt med dit kæledyr. Dit billede skal dække dit ansigt og skuldre og tages foran en neutral baggrund. Klæd dig i tøj, der svarer til dresscoden i den branche, der gerne vil arbejde for, og smil med øjnene!

Læs også: Fem tips til at opbygge et stærkt netværk

Husk!

  • Brug ikke bandeord eller groft sprogbrug på Linkedin – det gælder også artikler og statusser, som du synes godt om/deler. Det kan få dig til at virke uprofessionel.
  • Det kan være en god idé at sætte søgeprocessen i bero, indtil du har fået kontrol over din profil.
  • Gå din profil grundigt igennem og se, om den indeholder noget, der kan opfattes som negativt.
  • Det er mere interessant at vide, hvad du faktisk har opnået end at se, hvor mange adjektiver du kan bruge til at beskrive dig selv
  • Undgå at overdrive med jobtitler og beskrivelser. At overdrive for at få det til at lyde bedre kan få dig til at fremstå upålidelig, en kvalitet du ikke ønsker at blive forbundet med.
  • Linkedin giver dig en indikation af, hvor god din profil er ved at bruge profilstyrkemåleren. Følg trinene foreslået af Linkedin og få en god og komplet profil.

Baggrundsbillede

Øverst på din profil har du mulighed for at uploade et baggrundsbillede, der kan tiltrække opmærksomhed og gøre din profil endnu mere synlig. Her kan du vælge, om du vil have en standard Linkedin-baggrund, eller om du vil uploade et billede og tekst, som du selv designer. Tænk at du kan bruge dette som en slags annonceplakat for hvilke interesser og kompetencer du har.

Hav en overskrift, der viser, hvad du kan

Overskriften kan have op til 160 tegn og fungerer på samme måde som et visitkort. Det du skriver er synligt, når nogen søger (efter dig) på Linkedin. Hvis du ønsker det, kan du medtage stillingsbetegnelsen og din arbejdsplads i overskriften, men hvis du er jobsøgende kan det betale sig at bruge meget tid på dette afsnit, og understrege din kompetencer i overskriften.

Resumé af din profil

I resuméet skal du beskrive dine nøglekompetencer, og hvorfor netop du er en relevant kandidat. Hvis du har specifikke situationer eller resultater, som du kan vise, så brug dem. Hvis du ønsker at blive bemærket af rekrutteringskonsulenter og arbejdsgivere, der leder efter kvalificerede personer, bør du inkludere nøgleord på din profil. Det kan være nøgleord, som du mener kan være relevante for den type job, du søger. Fremhæv gerne en eller to kompetencer, som er vigtige for den type job, du søger, og beskriv dem tydeligt i din profil. Husk at resuméet skal være konkret og letlæseligt, så brug korte sætninger/punktformer.

Kompetencer

Her bør du opremse alle de kompetencer, du mener er relevante for den branche, du kan forestille dig at arbejde i. Den bør også opdateres en gang imellem, så relevante arbejdsgivere kan se, hvilke kompetencer du har. Tænk grundigt over, hvad du er god til, og hvad du mestrer. Lad også dit netværk anerkende dig for dine kompetencer.

Præstationer

Din profil på Linkedin er som et online CV, så vær ikke bange for at opdatere det. Det er her, du skal vise, hvad du kan, og hvad du er god til. Hvis du har publiceret artikler, deltaget i projekter eller måske ledet et projekt, fået topkarakterer på dine studier eller har en form for diplom eller priser, så kan du liste dem i denne kategori.

Følg grupper og virksomheder

Tag dig tid til at følge grupper, som du mener er relevante for dig. Følg gerne virksomheder, du vil holde dig opdateret på. Følger du virksomheder, som du kan forestille dig at arbejde for, får du også nemmere adgang til jobannoncer og andre nyhedsopdateringer fra dem i dit feed. Det er også en god mulighed for at tage kontakt til dem, især hvis du er aktiv på at like/dele.

Brug funktionen 'open to work'

Hvis du i øjeblikket er jobsøgende, kan du vælge funktionen på LinkedIn kaldet 'open på work'. På denne måde kan du vise virksomheder, at du leder efter nyt job.

Psst!. Du kan også oprette en jobagent via Academic Work og få underretninger, så snart en spændende jobmuligheder dukker op.

Held og lykke med jobsøgningen!

Vidste du at...

Gennem Academic Work kan du oprette en jobagent. Det vil sige, at du får besked, når der dukker ledige stillinger på vores jobside, som matcher dine præferencer. Vi har hjulpet mange studerende og akademikere med det næste skridt i karrieren. Er du interesseret at få jobanbefalinger fra os? Så kan du oprette en jobagent - det er nemt og smart!