My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image

Tips til bedre balance i arbejdslivet

Det lyder måske underligt, når det kommer fra os, men dit arbejde er ikke alt. Selvfølgelig er det vigtigt at finde et spændende og berigende arbejde (og her kan vi hjælpe dig), men der er mere i livet end blot arbejde. Vi har samlet nogle tips, facts og inspiration til alle jer, der gerne vil have en afbalanceret start på jeres arbejdsliv. #makeworkwork

Gemmer dit næste job sig her?

Eksperternes tips til en god balance

Der er mange måder, hvorpå man kan mindske stress og få en bedre balance mellem arbejde og privatliv - men når det kommer til stykket, er det kun dig selv, der ved, hvad der fungerer. Hvis man spørger eksperterne, er der nogle tips, der går igen.

1. Gør ting, der fylder dig med energi

Det er logisk. Du kan ikke levere et godt og vedvarende output uden at få nyt input.

2. Prioritering af en god nats søvn

Sov på det. Det giver dig ikke kun ny energi. Du vil ofte vågne op om morgenen med et nyt syn på tingene.

3. Gør noget ved din situation

Hvis du ofte føler dig stresset, kan du prøve at se på, hvilke dele af dit daglige arbejde, du kan lave om på. Tal derefter med din leder.

Bæredygtighed begynder med dig selv

Vi prøver alle sammen at være mere opmærksomme på miljøet og vores fælles ressourcer. Men et aspekt ved bæredygtighed, som vi ofte glemmer, er os selv. Det er skønt at have et arbejde, man brænder for. Men du skal også huske, at du selv er en værdifuld ressource.

Vidste du at...

Gennem Academic Work kan du oprette en jobagent. Det vil sige, at du får besked, når der dukker ledige stillinger på vores jobside, som matcher dine præferencer. Vi har hjulpet mange studerende og akademikere med det næste skridt i karrieren. Er du interesseret at få jobanbefalinger fra os? Det er nemt og smart!

Se hvad andre gør for at få balance i deres liv

Der findes sikkert lige så mange forskellige måder at koble af på, som der findes mennesker. Vi har spurgt nogle folk omkring os om, hvordan de gør det.

Jeg synes, mange flere skulle gå til chessraves

I august fandt vi en begivenhed på Facebook, der hed "Chessrave". Vi syntes, det lød fantastisk, så vi blev bare nødt til at være med! Jeg er ikke specielt vild med skak, men til dette arrangement var det rigtig sjovt at tage et spil skak. Jeg tænker ikke på alle de ting, jeg skulle have lavet, eller som jeg skal lave, for nu er jeg til chessrave, får spillet noget skak og lytter til den slags musik, jeg godt kan lide. Jeg tror på, at det er vigtigt for alle at have en hobby! For mig er det bedste ved chessrave musikken, stemningen og de andre deltagere. Det er tilladt (det anbefales nærmest) at gå amok på dansegulvet! - Richard Solvang Grova

Discgolf er en hobby, som næsten alle kan dyrke

Jeg havde prøvet discgolf før, men under pandemien besluttede jeg at købe min egne discs og begynde at spille. Det bedste ved discgolf er, at man kommer ud i naturen. Man får motion, og så er det rigtig sjovt. Sammenlignet med almindelig golf, hvor en runde kan koste dig flere hundrede kroner, er det helt gratis at spille på 99% af discgolf-banerne. Omgivelserne på en discgolf-bane føles også mere naturlige sammenlignet med fairways og greens. Det meste af tiden er mine tanker kun der - lige i nuet. Jeg tænker: "Hvordan kan jeg komme under par her?", eller "Kan jeg score en birdie her?", i stedet for at bekymre mig om noget som helst andet. - Sebastian Lundbäck

Det bedste ved at sejle er friheden

Man kommer nemt til at føle sig lille, når man befinder sig ude på åbent hav. Alle problemer, uanset hvor alvorlige de kan forekomme til daglig, bliver helt ubetydelige, når man er ude på havet og oplever de store naturkræfter i form af havet og vinden. Jeg bliver ladet op af den beroligende virkning ved at sejle, og det giver mig energi til at være produktiv. Jeg tror, at Generation Y kæmpede for det koncept, vi nu kalder "work-life balance". Det vil sige en model, hvor fritid er lige så vigtigt som arbejdstid, for at være mere produktiv og tilfreds. Jeg har dog en fornemmelse af, at Generation Z og de efterfølgende løfter det op på et højere plan.
- Sophia Dramski

Leder du efter nyt job?

Vi har hjulpet mange studerende og akademikere i starten af karrieren med at finde et job. Vil du tage det næste skridt i karrieren? Hvis du opretter en jobagent gennem os, sender vi personlige jobanbefalinger direkte i din indbakke. Let og smart!

Opret en jobagent

Din karrierepartner

Skal vi være din karrierepartner? Vi kan hjælpe dig med at finde dit næste job! Når du er konsulent hos os har du mulighed for at prøve forskellige roller, du opbygger dit netværk og vi tilbyder karriererådgivning. Læs mere om, hvordan det er at arbejde som konsulent hos os.

Se vores ledige stillinger

Vil du have tips til at optimere dit arbejde? Læs mere nedenfor