My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Karrieretips

Fem tips til at skabe et mere inkluderende arbejdsmiljø

Flere og flere organisationer og virksomheder indser vigtigheden i at arbejde aktivt med ligestilling, diversitet og inklusion (EDI*). Vi bad to EDI-eksperter dele deres tips til, hvordan du som konsulent og medarbejder kan bidrage til at gøre arbejdspladsen mere inkluderende.

*EDI er en forkortelse af Equality, Diversity & Inclusion.

På arbejdspladsen møder vi mange mennesker med forskellige personligheder, evner og kompetencer – og der kan være udfordringer forbundet med forskelligheder i et team. Men forskning viser, at det at omfavne hinandens forskelligheder kan forbedre vores velvære og hjælpe os med at opnå bedre resultater.

Lars Bolling, Head of Corporate Social Responsibility hos Academic Work, er enig i, at det er den rigtige vej at gå med en EDI-baseret tilgang.

– Organisationer, der fremmer lighed, diversitet og inklusion, har en tendens til at være mere kreative, sjove og generelt bedre. Den måde, vi behandler hinanden på, har betydning for, hvordan vi opfatter vores arbejdsmiljø. Folk skal ses, høres og respekteres, siger Bolling.

EDI er vigtigt for young professionals

En nylig undersøgelse foretaget af Boston Consulting Group viste, at virksomheder der har mere forskelligartede teams genererer 19% højere indtægter end mere homogene organisationer. Med andre ord forbedrer det at være inkluderende over for kolleger ikke kun dit velvære, det skaber også økonomiske fordele for organisationen.

Samme undersøgelse konkluderede, at diversitet og retfærdighed i stigende grad efterspørges af unge på arbejdspladsen. Det har vi også kunne se i vores undersøgelse Young Professional Attraction Index (YPAI), hvor ligestilling og diversitet er en af de vigtigste parametre i valget af arbejdsgivere for young professionals.

Iila Nalli, Communications & Marketing Manager hos Inklusiiv, mener, at EDI berører os alle, da det kræver konkrete handlinger fra både enkeltpersoner og organisationer.

– For at få en reel forandring til at ske, kan og bør alle på tværs af organisationen bidrage til at opbygge inkluderende miljøer, siger Nalli.

Bedre præstation og øget velvære

Ved at engagere dig i EDI og bidrage til et mere inkluderende arbejdsmiljø, kan du som konsulent skabe værdi for konsulentvirksomheden, men også forbedre din præsentation på flere måder, ifølge Nalli.

– Inkluderende arbejdskulturer øger kreativiteten og innovationen og kan også føre til bedre beslutningstagning og hurtigere problemløsning. Ifølge en Deloitte-undersøgelse har medarbejdere i inkluderende kulturer tre gange så stor sandsynlighed for at præstere bedre og seks gange større sandsynlighed for at være innovative og agile, siger Nalli.

Bolling deler den samme opfattelse om bedre præstation:

– Folk har en tendens til at være mere innovative og præstere bedre, når de arbejder i et mere inkluderende og mangfoldigt miljø. Forskning viser, at denne metrik ofte findes på de bedst fungerende arbejdspladser, og udbyttet er normalt relativt hurtigt og langvarigt.

Bedre trivsel på arbejdet er en anden fordel ved EDI.

At opbygge en rummelig arbejdsplads har også en direkte indflydelse på medarbejdernes trivsel. Inkluderende miljøer skaber en følelse af succes og tilfredshed, hjælper med at opretholde en sund balance mellem arbejde og privatliv og fremmer et miljø, hvor alle føler sig trygge ved at være sig selv, siger Nalli.

At skabe et rummeligt og mangfoldigt arbejdsmiljø sker ikke af sig selv. Derfor skal vi fortsætte med at lære om EDI på et personligt og organisatorisk niveau, da det højst sandsynligt vil skabe mere værdi for konsulentvirksomhederne og, vigtigst af alt, forbedre din trivsel på kontoret.

For at komme i gang allerede i dag, har vi samlet 5 tips til, hvordan du skaber et mere inkluderende arbejdsmiljø.

Lars Bolling fem tips til at forbedre EDI på din arbejdsplads

  1. Identificér hinandens styrker og vær med til at forbedre dem yderligere sammeb. Ved at gøre det bliver det nemmere at levere til din bedste kapacitet, mens du arbejder på opgaver med kolleger.
  2. Vær med til at bygge miljøer, hvor samarbejde belønnes, og giv oftere konkret positiv feedback til dine kolleger.
  3. Erstat kønsbestemte ord med neutrale, medmindre de er berettigede.
  4. Vi skal behandle hinanden baseret på vores handlinger og ikke på, hvordan vi ser ud.
  5. Sæt dig selv i andres perspektiver for at forstå, hvilke situationer der kan opfattes som ubehagelige/ulige på arbejdspladsen.