My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Jobsøgning

Dette bør du kigge grundigt efter i en jobannonce

At læse jobannoncen grundigt igennem kan være afgørende for, om du får jobbet. Annoncen kan også give dig en fornemmelse af, om det er det rigtige job og den rigtige virksomhed for dig. Vi deler, hvilke ting du skal kigge ekstra godt efter i jobannoncen, inden du sender din ansøgning.

Hvem som er arbejdsgiveren

Uanset om du kender arbejdsgiveren eller ej - find ud af så meget som muligt om virksomheden. Hvilke visioner har virksomheden? Hvordan er virksomhedskulturen? Hvad kan de tilbyde dig som medarbejder? Kan du ikke finde svar på dette i selve jobannoncen, vil du kunne finde disse oplysninger på virksomhedens hjemmeside. Brug derefter disse oplysninger til at fremhæve, hvorfor du vil arbejde for dem.

Læs også: Skriv en god jobansøgning

Husk!

Tøv ikke med at søge jobbet, selvom du ikke opfylder alle kravene. Tving ikke dig selv ind i en skabelon, som virksomheden har sat op, som du ikke passer ind i. Vær helt ærlig over dig selv. Gør det klart, hvorfor du mener, du er den rette person til jobbet.

Når ansøgningsfristen udløber

Send din ansøgning i god tid! Rekruttering sker ofte løbende og stillingen kan således besættes senest sidste dag i ansøgningsfristen. Hvis fristen er udløbet, kan du sende en e-mail til kontaktpersonen i opslaget og spørge, om stillingen er besat.

Jobbetegnelsen og arbejdsopgaverne

Formålet med jobtitler er at beskrive rollen på arbejdspladsen, men nogle gange kan de mildest talt være vage. En titel som projektleder kan for eksempel indeholde både administration, salg og marketing. I stillingsbeskrivelsen kan ord som junior, senior, strategisk eller operationel også give en indikation af, hvor meget ansvar arbejdsgiveren forventer, at du tager. Juniorstillinger involverer mere operationelle end strategiske opgaver. Undersøg også om stillingen er nyoprettet - det kan for eksempel betyde, at de forventer, at du tager initiativ og løsninger på nye problemer.

Hvilke kompetencer der kræves

I mange tilfælde er listen over kompetencer mere en ønskeliste end en liste over absolutte krav. Opfylder du ikke alle kravene, men nogle? Spring dem over og fokusér i stedet på at besvare de krav, du opfylder. Prøv at analysere, hvilke krav du mener har højest prioritet. Hvis du opfylder disse krav, skal du gøre det klart i din ansøgning og CV. Det gør du ved at fremhæve, hvordan du har demonstreret dine færdigheder i tidligere arbejdssituationer. Fortæl hvilke resultater de har skabt, og hvordan de kan bidrage positivt til virksomheden eller det job, du søger.

Vidste du at...

Gennem Academic Work kan du oprette en jobagent. Det vil sige, at du får besked, når der dukker ledige stillinger på vores jobside, som matcher dine præferencer. Vi har hjulpet mange studerende og akademikere med det næste skridt i karrieren. Er du interesseret at få jobanbefalinger fra os? Det er nemt og smart!