My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Jobsøgning

Fire tips hvis du er interesseret i at skifte karriere

Har du gået med tankerne om et karriereskifte? Med ved du ikke, hvordan du kommer videre i processen? I denne artikel hjælper vi dig med at udarbejde en plan og tage de første skridt mod dit nye job eller din nye karriere.

Trin 1. Identificér hvad du vil gøre

Rejsen starter med at stille dig selv en række spørgsmål: Er du interesseret i en lignende rolle, men hos en anden arbejdsgiver eller i en anden branche? Eller er det et helt nyt erhverv, du ønsker at prøve kræfter med?

Trin 2: Gennemgå de kvalifikationer, der kræves

For at finde ud af, hvilke kvalifikationer, der kræves til dit drømmejob - se på jobannoncer for de job, du er interesseret i. Gennemgå især kriterierne og kompetencerne, der er anført under: "Vi leder efter dig som..." (gælder for Academic Works jobannoncer). Er der noget, du mangler, der er angivet i annoncerne? Dette kan igen afgøre, om det kan være relevant for dig at tilegne dig eller friske visse færdigheder og kompetencer op.

At begynde at studere kan føles som et meget stort skridt, men det behøves det ikke være. 3-5 års universitetsuddannelse er langt fra den eneste vej at gå. Et eksempel på en alternativ uddannelsesform er Accelerated Learning Programs, som vores søsterselskab AW Academy tilbyder. Accelerated Learning indebærer praktisk læring i højt tempo, og via AW Academy kan du for eksempel uddannes som IT-konsulent på bare 12 uger. Derudover er du garanteret en fast ansættelse efter endt uddannelse.

Trin 3: Opdatér din LinkedIn-profil

Har du en profil på LinkedIn? Hvis ikke, er det på tide at få en, og hvis du allerede har en, er det vigtigt, at din profil er fuldt opdateret, så den er aktuel og optimeret for at tiltrække rekrutteringskonsulenter. Sørg også for at aktivere "Open to work" på LinkedIn. Gennem det kan du vise rekrutteringskonsulenten, at du er interesseret i nye karrieremuligheder, uden at dine dine venner, kolleger eller din chef ved det.

Læs også: Sådan bruger du LinkedIn til at finde et job

Har du haft en åben dialog med din chef og dine kolleger om behovet for at tage det næste skridt? Så har du intet at tabe ved også at fortælle det til hele dit netværk. Skriv et indlæg på LinkedIn, og fortæl dem, at du leder efter den næste udfordring. Inkludér også dine mål og håb for fremtiden. Jo mere du involverer i dine fremtidige planer, jo flere mennesker kommer til at have dig top-of-mind, næste gang de støder på et relevant job for dig.

Trin 4. Vov at ansøge om et job - og lad rekrutteringskonsulenten afgøre det!

Overvejer du at ansøge om et job, men er usikker på, om du opfylder kravene? Kontakt rekrutteringskonsulenten og spørg eller vov at søge om jobbet! Når alt kommer til alt er det op til rekrutteringskonsulenten at afgøre, om du er en passende kandidat eller ej.

Vidste du at... Gennem Academic Work kan du oprette en jobagent. Det vil sige, at du får besked, når der dukker ledige stillinger på vores jobside, som matcher dine præferencer. Vi har hjulpet mange studerende og akademikere med det næste skridt i karrieren. Er du interesseret at få jobanbefalinger fra os? Så kan du oprette en jobagent - det er nemt og smart!

Academy

Skift karriere med Academy

Er du interesseret i en ny karriere inden for IT? Vi giver alle, uanset baggrund, mulighed for at starte en ny karriere eller foretage et karriereskift gennem vores Accelerated Learning Programs. Vi tror på, at læring er løsningen på både udvikling og vækst hos såvel enkeltpersoner som i organisationer.

Er du mere interesseret i at skifte stilling?

Overvejer du, om det er tid til at skifte stilling, men føler dig usikker? At skifte stilling er altid en risiko, og du ved ikke med sikkerhed, om græsset er grønnere på den anden side. Men nogle gange er vi nødt til at tage en risiko for at kunne udvikle os selv. I denne artikel hjælper vi dig med at finde ud af, om det er tid til at tage det næste skridt; vi giver dig nogle vejledende råd på rejsen til en ny stilling.

Identificér, hvad du mangler i din stilling

Til at begynde med skal du identificere, hvad det er, der får dig til at overveje at lede efter en ny stilling. Savner du udfordringer? Begynder pendlingsafstanden at tage på dig? Trives du ikke med din nærmeste kollega? Tag et øjeblik til at tænke over og identificere, hvad der mangler. Når dette er gjort, er det lige så vigtigt at identificere det modsatte – hvad er det med din nuværende arbejdsgiver, som du værdsætter så meget, at du bliver tilbage og overvejer at fortsætte med det? Når du er færdig med at tænke, kan du give dig selv et klap på skulderen. Du har lige fundet ud af, hvad du leder efter hos en arbejdsgiver, så du kan præstere og trives. Det er en enormt vigtig indsigt for dig at kunne tage den rigtige beslutning fremover.

Find potentialet i din nuværende stilling

Nogle gange er den næste udfordring, eller løsningen på udfordringen, nærmere, end du tror. Selvfølgelig kender du din chef bedst, men i det lange løb tjener du normalt mere ved at fortælle, hvordan du har det. Din chef har måske endda allerede et fingerpeg, men venter på, at du sætter ord på det. Forklar, hvad det er, du går glip af, eller ikke trives med i dag, og hvad du har brug for, for at trives.

Forsøg at kigge efter en ny stilling

Førte samtalen med lederen ikke til det, du ønskede? Så er det tid til at begynde at kigge uden for din nuværende arbejdsplads. Du er sandsynligvis allerede begyndt at lede efter en spændende stilling, men nu gælder det at forsøge at søge stillingen også. Vi ved, at det kan føles vanskeligt og skræmmende – ikke mindst, hvis du har været hos den samme arbejdsgiver i lang tid. Det er heller ikke ualmindeligt at bekymre sig over, at din nuværende arbejdsgiver finder ud af, at du leder efter en ny stilling. Derefter kan det være betryggende at vide, at seriøse arbejdsgivere bør og skal håndtere sådanne oplysninger med fortrolighed og forsigtighed.

Sørg for, du kommer til at trives

Når du har fundet en stilling, du overvejer at søge: søg den! Det er derefter op til den rekrutteringsansvarlige at beslutte, om du er en passende kandidat eller ej. Fokusér i mellemtiden på at finde ud af, om stillingen og arbejdsgiveren opfylder dine krav. Kan den nye arbejdsplads tilbyde nogle opgaver og udfordringer, som du savner hos din nuværende arbejdsgiver? Spørg! Spørgsmål om virksomheden og stillingen kan stilles direkte til den rekrutteringsansvarlige, men spørgsmålene om teamet og kulturen skal stilles til nogen, der hører til dit fremtidige team. Bed den rekrutteringsansvarlige om en henvisning til én fra virksomheden, du kan tage kontakt med. Det er vigtigt at huske, at du for alt i verden ikke skal føle dig skamfuld med at stille for mange spørgsmål. Både du og den potentielle arbejdsgiver ønsker, at du bliver og trives.

Var græsset grønnere – eller ikke?

Det er ikke ualmindeligt at føle sig lidt sentimental ved at skifte job, når du ikke ved, om det vil være til det bedre. Du kan som sagt aldrig vide med sikkerhed, om græsset er grønnere på den anden side. Men ved at identificere, hvad der er vigtigt for dig, udføre ordentlig research og få referencer, har du gjort, hvad du kan. Skulle du indse, at græsset ikke var grønnere på den anden side, kan du altid tage kontakt med din gamle arbejdsgiver for at høre, hvordan mulighederne for at vende tilbage ser ud. Det siger meget om din loyalitet til din tidligere arbejdsplads.