My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Jobsøgning
Jobsøgning

Hvorfor skal vi ansætte dig? Sådan svarer du på spørgsmålet

”Hvorfor skal vi vælge dig til jobbet?” er et spørgsmål, der mere eller mindre altid kommer op til en jobsamtale. Interviewspørgsmålet kan stilles på lidt forskellige måder, være mere eller mindre udtalt, men formålet med spørgsmålet er altid det samme. Det er din chance for at argumentere for din sag og sælge dig selv, mens det er den rekrutteringsansvarliges chance for både at blive overbevist om, at du er egnet til jobbet, og for at sikre dig, at han eller hun ikke går glip af noget.

Eksempler på, hvordan du besvarer spørgsmålet: Hvorfor skal du ansætte mig?

Dette er et spørgsmål, der gavner dig, hvis du forbereder dig godt. Hvis det ikke skulle komme op som et spørgsmål til jobsamtalen, kan det varmt anbefales selv at bringe det op ved den første lejlighed. Her er tre mulige måder at tage sig af spørgsmålet; vælg med fordel den tilgang, der passer dig – og virksomheden!

”What’s in it for you”

Hvad gør dig motivereret, entusiastisk eller engageret på arbejdet? Alle arbejdsgivere ønsker en medarbejder, der er motiveret i sit arbejde, da det ofte er en opskrift på succes, at du trives og bliver i lang tid. Fortæl derfor den rekrutteringsansvarlige, hvilke aspekter hos arbejdsgiveren, du tror, vil motivere dig, og hvorfor du mener det.

Hvad har du, som ingen andre har?

Prøv at relatere dine kvaliteter, styrker og personlighed til arbejdspladsen. Hvad gør dig i stand til at bidrage til virksomhedens udvikling? Eller kultur? Dette kræver naturligvis, at du har lidt viden om virksomheden på forhånd og kan give konkrete eksempler. At have læst om virksomheden er kun positivt og fremhæver ofte dit engagement i den stilling, du har søgt.

Løs et problem

Der er flaskehalse og børnesygdomme i alle virksomheder. Prøv at undersøge, hvad du kan bidrage med for at helbrede ”sygdomme” og løse eventuelle problemer. Brug ikke for meget tid på fortiden, men du bør snarere fokusere på, hvordan det kan blive i fremtiden med dig ved roret. På den måde kan du skabe og forme billedet af din fremtidige (løsningsorienterede!) rolle i virksomheden.

Leder du efter nyt job?

Vi har hjulpet mange studerende og akademikere i starten af karrieren med at finde et job. Vil du tage det næste skridt i karrieren? Hvis du opretter en jobagent gennem os, sender vi personlige jobanbefalinger direkte i din indbakke. Let og smart!

Opret en jobagent

Din karrierepartner

Skal vi være din karrierepartner? Vi kan hjælpe dig med at finde dit næste job! Når du er konsulent hos os har du mulighed for at prøve forskellige roller, du opbygger dit netværk og vi tilbyder karriererådgivning. Læs mere om, hvordan det er at arbejde som konsulent hos os.

Se vores ledige stillinger
AW_image23_1200x600px.jpg

Skal du til jobsamtale? Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål og tips til, hvordan man kan svare på dem

Spørgsmål til jobsamtalen