My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Jobsøgning

CV-billede: Tips og anbefalinger

Du er ikke alene med at undre dig over, om du skal inkludere et billede af dig selv i dit CV og din ansøgning. Her er vores anbefalinger til et CV-billede og vores bedste tip til at tage et godt og professionelt billede.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert her. Nogle arbejdsgivere går ind for CV-billeder, andre gør ikke. Vi i Academic Work mener ikke, at du behøver at have et billede af dig selv i dit CV og din jobansøgning og baserer aldrig vores valg på et billede eller manglen på et billede. Hvis du leder efter et job hos os, er det med andre ord helt op til dig, om du vil medtage et billede eller ej.

Vi er interesseret i din erfaringer, kompetencer og din uddannelse – helt enkelt det, som afgør, om du har det, som efterspørges i stillingen. Hvordan du ser ud, hvilken tøjstil eller hårfarve du har, siger ikke noget om du er egnet til jobbet eller ej. Med andre ord skal du fokusere på at skrive et rigtig godt CV og jobansøgning snarere end at tage det perfekte CV-billede. Vil du stadig medtage et billede i din ansøgning? Læs videre for at se vores tip til et godt CV-billede.

Læs også: Skriv et godt CV

Hvis der er et billede – hvilket billede i så fald?

Hvis du vælger at have et billede af dig selv i dit CV, skal dit profilbillede være et professionelt billede. Dette betyder ikke, at du er nødt til at stå op mod en hvid væg iført en skjorte og jakke, men undgå et billede fra stranden og den fra weekenden. Dit billede skal give et godt førstehåndsindtryk.

Tips til at tage et godt CV-billede

  • Tag billedet mod en anonym og rolig baggrund, eksempelvis udendørs med grønne omgivelser, en husfacade i baggrunden eller indendørs med en væg i baggrunden.
  • Indstil kameraet til ”portræt”, hvis du har den indstilling. Deraf får du en blød og sløret baggrund, hvilket foretrækkes, når du tager portrætfotos.
  • Sørg for, at du har lyset/solen på dit ansigt. Hvis du tager billedet indendørs, er du velkommen til at stå ved et vindue – der har ofte det bedste og mest naturlige lys.
  • Sørg for, at hele dit ansigt er synligt på billedet og ikke beskæres.
  • Kig ind i kameraet. Du behøver ikke nødvendigvis tage billedet lige forfra – at vinkle krop og ansigt kan gøre billedet føles mere naturligt og afslappet. Men sørg for, at hele dit ansigt er synligt.
  • Kontroller, at billedet er skarpt og har en god opløsning.

Sidst men ikke mindst, skal billedet være i farve eller sort/hvid? Der er heller ikke noget rigtigt eller forkert. Du bestemmer!

Download vores CV-skabelon

Her får du inspiration til en CV-skabelon og får en række tips til, hvordan du skriver et professionelt CV. Med denne CV-skabelon kan du nemt udfylde dine oplysninger eller kun bruge dem som inspiration, når du skaber dit eget CV. I skabelonen har du god mulighed for at beskrive dine kompetencer, din uddannelse og din erhvervserfaring.

Flere jobsøgningstips