Hero image

Tests i rekrutteringsprocessen

Tests er en fast del af livet, både i skolen og når du søger job. Og princippet er det samme: Jo bedre du forbereder dig, jo lettere vil det føles. Alle vores stillinger bliver besat gennem evidensbaseret rekruttering, hvor vi behandler din ansøgning på en objektiv og ikke-diskriminerende måde og sikrer, at den rette kandidat får stillingen. Som et led i rekrutteringsprocessen indgår psykometriske test, som gør os i stand til at forstå dit potentiale for den stilling, du søger, men også til andre stillinger, vi har. Her kan du læse mere om de forskellige test, og hvordan du består dem på bedste vis!

Hvorfor bruger vi rekrutteringstests?

Brugen af ​​tests i rekruttering er blevet mere og mere almindelig. Det giver rekrutteringskonsulenten og arbejdsgiveren mulighed for at få et billede af dig som kandidat. Academic Works Group Operations Specialist Tim Knutsson forklarer:

Fordelen ved at bruge test i rekruttering er, at vi kan se på potentialet, og ikke fortiden. Erfaring er mindre vigtigt, når vi har noget pålideligt at se på, som bedre forudsiger fremtidige jobresultater. Det betyder, at en kandidat ikke nødvendigvis skal have den "rigtige" uddannelse og erfaring for at være interessant til drømmejobbet – det kan de også få ud fra potentiale.

Med andre ord er rekrutteringstests en chance for at fange rekrutteringskonsulentens opmærksomhed – uanset hvor stor erfaring og viden du allerede har.

Psykometriske tests

Matrigma: Matrigma er en test, der måler din kognitive evne. Testen vurderer din evne til at tage ind og lære ny information, hvordan du håndterer nye situationer, og hvor hurtigt du kan omsætte tidligere erfaringer og viden i praksis. At måle kognitive evner handler om meget mere end blot at måle intelligens, hvilket gør testen relevant for alle typer roller og brancher, uanset kompleksitetsniveauet. Matrigma er en tidsindstillet adaptiv test, der tager tolv minutter at gennemføre.

MAP: MAP er en personlighedstest, der objektivt kortlægger din personlighed og din adfærd i arbejdslivet, og hjælper dig med at identificere både dit potentiale og dine udviklingsområder. Testen er baseret på femfaktormodellen, den mest empirisk understøttede teori til at beskrive personlighed. MAP er ikke tidsindstillet, men tager normalt omkring 20 minutter at gennemføre.

Hvornår skal jeg udføre testene?

Hvornår du under rekrutteringsprocessen gennemfører testene afhænger af, hvordan den konkrete rekrutteringsproces til den stilling, du søger, er opbygget. I de fleste tilfælde udføres MAP- og Matrigma-testene som et andet trin i rekrutteringsprocessen, efter at vi har screenet din ansøgning for at sikre, at du opfylder minimumskravene. Kontakt den ansvarlige for rekrutteringsprocessen for mere specifik information!

Praktisk information ved udførelsen af MAP og Matrigma

MAP og Matrigma udføres med største fordel på en computer og på et tidspunkt og sted, hvor du kan sidde fokuseret og have en stabil internetforbindelse. Efter at have gennemført testen kan du dele testresultaterne i en samlet rapport. Specifikke resultater deles ikke. Det er heller ikke muligt at få svar på de konkrete opgaver, der er lavet i Matrigma. Feedback på, om du går videre i rekrutteringsprocessen, vil blive givet på et senere tidspunkt af den ansvarlige rekrutteringskonsulent. Du vil selv kunne vælge, om du ønsker, at dine testresultater skal genbruges til fremtidige stillinger, du søger hos os.

Hvordan fortolker vi resultaterne af MAP og Matrigma?

Vurderingen af ​​det samlede testresultat afhænger af den stilling, du søger. Vi fortolker dit resultat ud fra, hvor godt det matcher det, der efterspørges for den aktuelle rolle.

Fortolkning af Matrigma - test af kognitive evner Fordi Matrigma er relevant at måle for alle roller og brancher, uanset kompleksitetsniveau, skal du gennemføre testen, uanset om du søger en stilling som kundeservicemedarbejder eller systemudvikler. Betydningen af ​​dit resultat kan derfor variere alt efter rollens kompleksitetsgrad.

Fortolkning af MAP - personlighedstest Fortolkningen af ​​dit resultat afhænger helt af den stilling, du søger. Der er ikke noget "rigtigt" eller "forkert" svar på de spørgsmål, du besvarer i testen. Dit resultat matches mod den adfærd, som er vigtig at besidde for at kunne udføre i rollen.

Hvordan håndterer I mine persondata i forbindelse med testene?

I forbindelse med gennemførelse af tests i Assessios platform kan du give samtykke til, at dine personoplysninger behandles med det formål at vurdere dig i en rekrutteringsproces eller kompetencevurdering. De personoplysninger, der kan blive brugt, er dine svar og resultaterne af de test, du udfører, analyser af resultaterne og andre oplysninger, du giver os (f.eks. navn, e-mail og nuværende stilling). Dine testresultater gemmes i overensstemmelse med GDPR i to år og kan til enhver tid slettes, hvis du ønsker det.

AW_recruitment_02_1200x600.jpg

Nysgerrig på at vide mere om vores rekrutteringsprocessen?

Klik her