My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Sådan får du succes med din video-jobsamtale
Karrieretips

Sådan får du succes med din jobsamtale online

Videointerviews bruges i stigende grad som et effektivt værktøj i rekrutteringsprocessen. Nogle kan synes det er mindre skræmmende på grund af afstanden, mens andre kan synes, det er lidt ubehageligt at se sig selv på video. Vi har sammensat fem tip, der hjælper dig med at få mest muligt ud af din jobsamtale, når den foregår online på webcam.

Vær godt forberedt - det er en jobsamtale

Læs grundigt op om virksomheden, og tænk på forhånd, hvilke spørgsmål du vil stille. Du skal også forberede dig på at være i stand til at fortælle lidt om dig selv, din erfaring og hvad du vil fremhæve, der er relevant for denne position. Stil dig selv spørgsmålet: Hvordan kan dine kompetencer hjælpe virksomheden med at nå sine mål? Se stillingsopslaget nøje igennem og tænk på eksempler på dine egne egenskaber og færdigheder baseret på, hvad virksomheden leder efter.

Tænk på baggrunden - styr miljøet omkring dig

Det kan virke som små detaljer, men at sidde i et godt oplyst rum uden ekko er med til at skabe den professionelle ramme, du ønsker. Vi vil anbefale, at du har en neutral baggrund og ikke har nogen baggrundsobjekter, der stjæler opmærksomheden. Det er også vigtigt, at du forbliver uforstyrret under samtalen. Hvis du er hjemme, er det fint at informere dem, du bor med, om jobsamtalen, så du ikke oplever unødvendige afbrydelser undervejs. Sørg også for at sætte din telefon lydløs.

Test det tekniske udstyr inden interviewet

Test webcam, mikrofon og hovedtelefoner inden samtalen. Sørg for, at internetforbindelsen er god. Hvis du har mulighed, anbefaler vi også, at du tager et testopkald med nogen for at sikre dig, at alt fungerer, som det skal og justerer afstand, kamera og lyd. Log ind 5-10 minutter før interviewet starter. Det giver dig selvtillid, og du vil undgå at risikere en kringlet start på samtalen.

Engagement og kropssprog

Ligesom med en regelmæssig jobsamtale er øjenkontakt vigtig. Se inde i kameraet, og undgå at stirre på skrivebordet eller skærmen. Husk, at selvom dette er en videointerview, er dit engagement og kropssprog utroligt vigtigt. Det kan føles lidt anderledes at blive interviewet over video, men husk, at du kan bevæge dig og tale normalt.

Dress to impress

Tag det samme tøj på, som du ville bære, hvis du skulle til jobsamtalen fysisk, ansigt til ansigt. Husk, at det tøj, du har på, helst skal udtrykke neutralitet uden distraktioner. Det kan være en god idé at undersøge, forud for samtalen. om arbejdspladsen har en dresscode. At klæde sig godt er desuden en god måde mentalt at forberede sig til interviewet.

Sidst men ikke mindst: Vær dig selv og hav det sjovt!

Held og lykke!