My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Karrieretips

Omvendt mentoring - og hvorfor du bør gribe chancen

Flere og flere virksomheder indser fordelene ved at få young professionals til at være mentors for mere erfarne kolleger og hjælpe dem med at udvide deres horisont. Noget, der både kan gavne virksomheden som helhed - og din karriere. Lad os guide dig igennem fordele ved at være omvendt mentor!

Selvom seniormedarbejdere har tilegnet sig viden gennem tiden, der stadig har en uvurderlig værdi for virksomheden, er det anerkendt, at young professionals har et væld af kompetencer og indsigter, som de ældre medarbejdere kan lære af.

Tankegangen med omvendt mentoring er et koncept, der startede i USA, hvor den tidligere administrerende direktør for General Electric, Jack Welch, var blandt de første til at tage det til sig i 1999. Som en del af et pilotprojekt satte han 500 af sine topledere og juniorledere sammen i håbet om, at den yngre generation kunne udvide de ældre modparters horisont, når det kom til de nyeste teknologier og værktøjer, samt give dem et indblik i, hvordan yngre generationer tænker. Det blev hurtigt en kæmpe succes, som Welch beskrev som "de yngste og de skarpeste lærer de ældste noget."

Det lyder godt fra et forretningsmæssigt perspektiv, men for mange personer i starten af ​​deres karriere kan det at blive spurgt om deres mening ses som et tveægget sværd. Du kan selvfølgelig komme med et genialt svar, der er afgørende for virksomhedens succes – eller du kan stå og kigge ned i jorden, mens du desperat forsøger at finde på noget smart at sige, der får dig ud af rampelyset så hurtigt som muligt.

Budskabet fra dem, der allerede er involveret i sådanne programmer, er at tage det roligt.

Hvis du bliver bedt om at være med i en omvendt mentorordning, er det ikke særligt sandsynligt, at CEO'en kommer til dig for at få strategisk rådgivning om virksomhedens femårsplan. Det er mere sandsynligt, at de søger en, der kan guide dem gennem den digitale sfære og hjælpe dem med at forstå din generations perspektiv og udfordre nogle af deres idéer om verden omkring dem.

Som omvendt mentor bliver du deres øjne og ører og en sparringspartner. Du kan introducere de mere erfarne kolleger for nye værktøjer og processer, der ikke fandtes, da de gik på universitetet eller startede deres karriere. Måske vigtigst af alt kan du forklare dem, hvad der vil hjælpe dem med at tiltrække og fastholde talentfulde kolleger som dig.

Billedet af, hvordan en virksomhed ser ud, har ændret sig over tid. Fra at se chefen som en person, der styrer med jernhånd, har mange mennesker i dag en anden holdning: jo bedre forhold du har til din leder, jo større er chancen for at din karriere udvikler sig hurtigt.

Ved at være omvendt mentor kan du få din stemme hørt, gøre en forskel og udvikle dig ikke kun som medarbejder, men også som person. I bedste fald kan det lykkes dig at hjælpe din arbejdsgiver med at få mere succes, hvilket også vil gavne din karriere!