My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
hjemmekontor
Karrieretips

Sådan arbejder du effektivt hjemmefra

Hjemmekontor kan lyde som en hyggelig arbejdsplads. I en dag eller to kan hjemmekontoret være det perfekte afbræk fra kontorlandskabet, og for dem, der er vant til at arbejde alene eller hjemmefra, er det sandsynligvis ikke noget problem. Men nu hvor arbejdslandskabet har ændret sig, er det ikke så let for alle at opretholde effektiviteten. Vi giver dig vores bedste tip til, hvordan du kan arbejde effektivt hjemmefra.

Lav et fast arbejdsområde

Selvom det kan være fristende at ligge under dynen i sengen med sin arbejdscomputer, kan det ikke anbefales. Stå op, klæd dig evt. på, som om du skulle ind på kontoret i normale omstændigheder. Dit arbejdsområde bør helst ikke være i din stue eller soveværelse, men hvis du ikke har et ekstra værelse, så prøv at adskille og afskærme arbejdsområdet så meget som muligt fra resten af lokalet. Hvis du ikke skelner mellem afslapning og arbejde, kan det være sværere at opretholde effektiviteten af arbejdet.

Sæt alt det nødvendige værktøj frem

For de der har et hjemmekontor, kan de oftest udføre det meste af deres arbejde fra en pc. Men du har sikkert brug for forskellige kontorartikler, så du kan arbejde effektivt. Du kan spilde meget tid og effektivitet, hvis du konstant skal finde pen og papir eller andre værktøjer til forskellige opgaver. Har du mulighed for at tage kontorartikler med hjem fra arbejdspladsen? Uanset om det er en ekstra skærm, kontorstol, computermus eller papirartikler, kan du drage fordel af at kunne bruge de samme værktøjer som på dit almindelige kontor. Hvis du arbejder med tunge opgaver på en skærm eller tilbringer flere timer i videokonferencer, kan det blive meget trættende i længden at have dårlig lyd, billede eller siddeposition.

Hold kontakten

At arbejde hjemmefra i længere perioder kan være ensomt. Især dem, der er vant til at arbejde i teams, er motiverede af at have kolleger omkring sig, eller blot har brug for at tale med nogen. Afskærm dig ikke, men benyt video og telefon til at kontakte dine kolleger. Er du leder i organisationen? Brug lidt ekstra tid på at tjekke ind med dit personale et par gange i løbet af dagen for at sikre, at det har det godt, og hvis du muligvis kan give dem støtte.

Fjern og undgå distraktioner

Når man sidder derhjemme, er det underligt, hvordan det pludselig er fristende at ordne tøjvasken, tjekke nyhederne eller åbne køleskabet hvert 10. minut. Undgå distraktionerne, og skab tydelige aftaler med dig selv om, hvornår du vil bruge tid på hvad. Hav en klar ramme for den tid, du arbejder, og hvad du vil opnå i løbet af den tid. Derefter kan du lettere opbryde arbejdsdagen ved at gå en tur, tage en kaffepause i et andet værelse eller ringe til en ven på et aftalt tidspunkt.

Vidste du at...

Gennem Academic Work kan du oprette en jobagent. Det vil sige, at du får besked, når der dukker ledige stillinger på vores jobside, som matcher dine præferencer. Vi har hjulpet mange studerende og akademikere med det næste skridt i karrieren. Er du interesseret at få jobanbefalinger fra os? Så kan du oprette en jobagent - det er nemt og smart!