My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Jobsøgning

Hvorfor et job inden for salg eller kundeservice er en fordel for din karriere

At arbejde med salg og kundeservice betyder, at du vil møde en masse mennesker, inklusive dem, der ikke er særlig søde. Jobbet kan fra tid til anden være udfordrende, men også meget givende. Og du vil sandsynligvis lære ting, der er nyttige i en række forskellige erhverv såvel som i hverdagen.

Både salg og kundeservice er stærkt knyttet til CX (Customer Experience), som har været et varmt samtaleemne de seneste år. Flere og flere virksomheder anser en positiv kundeoplevelse for at være afgørende for deres forretning. Og selvom meget kommunikation i dag foregår digitalt, så har de medarbejdere, du møder som kunde, stor indflydelse på din opfattelse af virksomheden. Så hvis du overvejer en karriere inden for salg eller kundeservice, skal du vide, at rollerne bliver stadig vigtigere. Og ikke kun fordi du er virksomhedens ansigt, men også fordi kontakten til kunderne betyder, at du får en masse værdifuld information om dem. Information, der er nyttig for forretningsudvikling, marketing og mange andre afdelinger i organisationen. Men selvom du kun lige er blevet kendt med faget gennem et deltidsjob eller, vil du have stor gavn af det. Chancerne er, at oplevelsen vil hjælpe dig senere i din karriere, uanset hvad du studerer i dag.

Du lærer at sælge dig selv og dine ideer

Fremtidige arbejdsgivere vil måske finde salgserfaring som et attraktivt punkt i dit CV, men det vil også hjælpe dig med at få succes i selve jobsamtalen – og i mange andre situationer. At arbejde med salg betyder ofte at føre samtaler, nogle gange fysiske møder, hvor du skal sælge både dig selv og dine ideer. Der er utallige situationer på arbejdet og i hverdagen, hvor du har gavn af at kunne tale for din sag – at præsentere din idé, eller din mening, på en forståelig og overbevisende måde. Ligeledes handler arbejdet i kundeservice ofte om at løse problemer og præsentere en løsning for at sikre, at kunden forbliver loyal over for din virksomhed. At konvertere en utilfreds kunde, der er ved at forlade dig for at være en konkurrent, til en tilfreds kunde, der gerne anbefaler dig til andre, er en højt værdsat færdighed.

Du lærer forskellige forretningsmåder

Som sælger er dit bidrag til en virksomhed ret indlysende. Men en velkendt sandhed i erhvervslivet er, at det er dyrere at skaffe en ny kunde end at beholde en eksisterende. Så uanset om dit job er at få nye kunder, eller at sikre, at de eksisterende forbliver loyale ved at tilbyde enestående service, bidrager du til virksomhedens overlevelse og succes.

At arbejde med salg og kundeservice giver dig en grundlæggende forståelse af forretningsprocesser. Du har løbende kontakt til kunder, IT, leverandører, indkøbsafdelingen og andre, får indsigt i hvordan en virksomhed fungerer og hvordan de forskellige dele af organisationen hænger sammen. Du vil også få praktisk erfaring med virksomhedsadministration og lære om priser, rentabilitet, avancer og andre vigtige faktorer. Hvis du er interesseret, kan du lære meget om iværksætteri.

Du styrker din kommunikation og konflikthåndtering

Her er viden inden for både psykologi og ledelse at hente. Den slags praktisk viden, man sjældent får at lære i skolen.

Både salg og kundeservice er erhverv, der udvikler dine kommunikationsevner. Du lærer, hvordan du bedre kan forstå og håndtere mennesker, og derefter tilpasse din kommunikation med henblik på at sælge et produkt ud fra den specifikke kundes baggrund, behov og krav. Hvilket egentlig ikke er så forskelligt fra at tilpasse sin kommunikation for at kunne samarbejde bedre med en bestemt kollega, leder, ven eller partner.

Mennesker, der arbejder inden for dette fagområde, har en tendens til at blive hurtigtænkende problemløsere, der er gode til konflikthåndtering. Og hvem vil ikke gerne passe til den beskrivelse?

Vil du arbejde med salg i Academic Work?

I vores jobportal kan du finde flere stillinger relateret til salg og kundeservice. Vil du have besked, når nye stillinger, der er relevante for din søgning, dukker op? Så kan du oprette en jobagent her. Vi i Academic Work søger også altid dygtige medarbejdere, der gerne vil hjælpe vores nye og eksisterende kunder med at identificere deres behov i forbindelse med ansættelse af nye medarbejdere. Sammen med resten af ​​Academic Work er du med til at skabe jobs til unge professionelle. Tjek vores karriereside for at læse mere om os som virksomhed, og hvad vi tilbyder vores medarbejdere internt.