My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
For virksomheder

Hvad er årsagen til, at unge talenter bliver mere end fem år i en virksomhed?

I dette års Young Professional Attraction Index (YPAI) spurgte vi respondenterne ind til følgende spørgsmål: "Hvad ville være den største grund til, at du ville blive hos en arbejdsgiver i fem år eller længere?".

Gennem vores YPAI-guide forklarer vi de vigtigste parametre i valget af arbejdsgiver, og hvilke, der gør dem tilbøjelige til at blive mere end fem år hos en arbejdsgiver.

Læs mere om YPAI og download YPAI-guiden her.

Det er svært at tiltrække young professionals på nutidens kandidatdrevne marked, men det kan være endnu sværere at fastholde dem. Så hvilke faktorer gør, at talenterne har lyst til at blive i din virksomhed?

Hvis virksomheder i dag ikke forsøger at imødekomme young professionals' behov, risikerer de at miste dem til konkurrenter med en bedre forståelse af, hvad denne eftertragtede gruppe virkelig ønsker.

Et godt arbejdsmiljø er en afgørende faktor

Resultaterne fra YPAI viser, at hovedårsagen til, at unge talenter vælger at blive hos en arbejdsgiver i mere end fem år er gode kolleger og positive samarbejdsevner.

Lige siden vi første gang gennemførte YPAI-undersøgelsen, har gode kolleger og godt arbejdsmiljø ligget øverst på listen over vigtigste faktorer, når young professionals vælger arbejdsgiver.

TIP! For at sikre et sundt og godt arbejdsmiljø, kan I med fordel implementere engagementsundersøgelser, hvor medarbejderne kan indsende feedback anonymt. Det gør det nemmere for dig at vurdere medarbejdernes engagement retfærdigt og samtidig kan gennemgå, hvad din virksomhed gør rigtigt - og hvad der kan forbedres.

At man har nogle kollegaer, som interesserer sig for ens ve og vel, og at man selv interesserer sig for deres. Relationen til dem skal gerne være mere end rent arbejde, det gør at man føler sig mere tryg på arbejdspladsen, og man ved, at de giver en rygdækning, når det er nødvendigt. Alt det skaber tryghed på arbejdspladsen og derigennem et godt arbejdsmiljø.

Young professional om gode kolleger og godt arbejdsmiljø

Få tips fra vores YPAI-eksperter

Gennem YPAI Insights giver vi dig indsigter i, hvad resultaterne af dette års YPAI betyder for markedet og din virksomhed.

Vores eksperter deler detaljerede analyser og resultaterne og identificerer tendenser og vigtige indsigter, der guider dig til at blive en mere attraktiv arbejdsgiver.

Kort om YPAI

En gang om året gennemfører vi en undersøgelse, vi kalder Young Professional Attraction Index (YPAI), hvor vi spørger young professionals (studerende og akademikere i starten af karrieren) om hvilke parametre der er vigtigst i valget af arbejdsgivere, og hvad der gør en virksomhed attraktiv. YPAI-undersøgelsen er blevet gennemført i otte år på tværs af seks markeder, hvor Academic Work opererer. Undersøgelsen er blevet gennemført for femte gang i Danmark. Baseret på data fra mere end 1000 respondenter giver undersøgelsen værdifuld indsigt i, hvad der er vigtigt for de danske unge talenter og de parametre, der påvirker deres beslutninger.