My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
For virksomheder

Sådan tackler du udfordringen med kompetencemanglen inden for teknologi

Det var tidligere muligt for virksomheder at identificere, hvilke kompetencer, der ville være behov for i fremtiden – og dække behovet i tide. Dette er ikke længere tilfældet. På nutidens stærkt konkurrenceprægede arbejdsmarked er det svært, men ikke umuligt, at finde de rette teknologiske kompetencer. Her er forskellige måder at tackle udfordringen på!

Identificér virksomhedens kompetencebehov

Data fra the Forum's Future of Jobs Survey viser, at virksomheder forventer at omstrukturere deres arbejdsstyrke, som reaktion på nye teknologier. Læring er nøglen til vækst, og hvis virksomhederne skal følge med den teknologiske udvikling, skal de hæve kompetenceniveauet i deres organisationer. At have en kompetenceplan er afgørende for at muliggøre dette. Først skal virksomheden finde ud af, hvilke kompetencer I allerede har, og hvilke kompetencer I skal bruge til at få virksomheden til at vokse. Ved at afklare virksomhedens kompetencebehov, bliver det muligt at målrette kompetenceudvikling til fremtidens opgaveløsning.

Om- og opkvalificering af nuværende medarbejdere

I dag er det en udfordring for mange virksomheder at finde nye kompetencer inden for det teknologiske område. Men hvad nu, hvis I ikke behøver at ansætte nye medarbejdere i virksomheden? For at følge med i den hastige teknologiske udvikling, skal virksomhederne afstemme deres forventninger og turde tænke ud af boksen. Om- eller opkvalificering af nuværende medarbejdere er en god løsning, og gør det muligt for virksomheden at skabe de kompetencer, I har brug for – med de medarbejdere, I allerede har.

Om- og opkvalificering af medarbejdere er fordelagtigt på mange måder. Det er ikke kun en omkostningsoffektiv løsning, det styrker også virksomhedskulturen, skaber engagement blandt medarbejderne og bringer nye perspektiver - Mattias Stenberg, Managing Director i Academic Work Danmark.

Young professionals værdsætter karriereudvikling

Vores egen undersøgelse, Young Professional Attraction Index (YPAI) 2021, viser, at young professionals værdsætter karriereudvikling, når de søger nyt job. Det handler ikke kun om at komme højere op i hierarkiet, det handler også om at udvikle ekspertise inden for et specifikt område, fx ved at opkvalificere. I dag ønsker mange arbejdsgivere, at karriereudviklingsplanerne hænger sammen med virksomhedens behov. For at tiltrække nye medarbejdere skal virksomheden have en klar udviklingsplan, og tilbyde gode muligheder for at vokse og avancere sammen med virksomheden.

Ansæt nye medarbejdere

Ikke alle virksomheder har mulighed for at om- eller opkvalificere medarbejderne, og i visse tilfælde findes de ønskede talenter ikke på markedet. Traditionelle uddannelser er vigtige, men skal suppleres med kortere og mere intensiv træning, for at imødekomme den høje kompetenceefterspørgsel. Gennem vores søsterselskab AW Academy udfordrer vi de traditionelle måder at rekruttere og uddanne på. Vi tilbyder skræddersyede programmer inden for teknologi og IT, som opfylder virksomhedernes behov.

Vi arbejder med udgangspunkt i en kompetencebaseret rekrutteringsproces, hvor du som kunde får mulighed for at kortlægge, hvilke personlige egenskaber og faglige kompetencer, der er vigtige for din virksomhed. Derefter arrangerer vi en workshop, hvor vi definerer læringsmålene. Academy-programmerne giver deltagerne kompetencer, der ikke er dækket af traditionel uddannelse, for at imødekomme efterspørgslen. Vi optager et begrænset antal deltagere på vores forløb og tilbyder også individuelle talentprogrammer - Mattias Stenberg, Managing Director hos Academic Work Danmark.

AW Academy som løsning på din virksomheds kompetencebehov

Ifølge McKinsey Global Institute vil 375 millioner skifte erhverv eller erhverve nye kompetencer inden 2030. Gennem vores søsterselskab AW Academy udfordrer vi de traditionelle måder at rekruttere og uddanne på, ved at tilbyde 12-ugers skræddersyede forløb, samt om- og opkvalificeringsforløb, inden for teknologi og IT. Vores koncept er baseret på læringsmetoden Accelerated Learning, hvilket betyder praktisk læring i højt tempo med specifikke opgaver, der er relevante for den professionelle rolle, kandidaten vil være i. Siden 2015 har mere end 2.500 konsulenter dimitteret gennem AW Academys programmer i Norge, Sverige, Finland og Tyskland og Danmark.

– Bortset fra manglen på kompetencer inden for teknologi, er der også en stigende efterspørgsel efter kandidater, der besidder bløde kompetencer. Hos AW Academy tror vi på, at bløde værdier og gode resultater hænger sammen. Derfor vælger vi vores deltagere ud fra deres ambitioner, potentiale og personlighed, og ikke ud fra deres hårde kompetencer.

En kort opsummering...

Når virksomheder skal tackle udfordringen med kompetencemangel, skal de have en fælles forståelse af udfordringerne i organisationen, lige fra højeste ledelsesniveau til frontmedarbejdere. Derved sparer virksomhederne tid, energi og penge – i stedet for at lede efter kandidater, der ikke findes.

– At have en gennemtænkt kompetenceplan er nøglen til vækst. Løsningen er ikke at stjæle kompetencer fra konkurrenterne eller at afvente nyuddannede kandidater fra universiteterne. Virksomhederne skal se værdien af om- og opkvalificering – enten af nuværende eller nyansatte medarbejdere. Denne metode har vist sig at være effektiv, og gør det muligt at løse manglen på kompetencer på blot få uger, samtidig med at løsninger er skalerbare, fortæller Hesam Kangarlou, Business Area Manager Technology, Academic Work Sweden.

Om Academic Work

Academic Work er et rekrutterings- og vikarbureau, der blev grundlagt i 1998 i Sverige. I dag er vi en international virksomhed med kontorer i både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Schweiz. Teknologi er et af vores ekspertiseområder og vi kan finde teknologitalenter inden for en lang række områder og niveauer – med fokus på young professionals.

Vi hjælper studerende og akademikere i starten af karrieren med at finde deres drømmejob, og dækker virksomhedernes kompetencebehov og hjælper dem med at vokse. Til virksomheder tilbyder vi eksperter med dyb viden om branchetendenser, talent sourcing, vikarløsninger og rekruttering. Vi stræber altid efter at udvikle kundeforhold til forretningspartnerskaber, hvilket betyder, at vi er personlige, transparente og kundeorienterede i alt, hvad vi gør.