My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
For virksomheder

Reskilling og upskilling af medarbejdere – her er fordelene

Hurtig forandring er noget, som de fleste af os identificerer som noget positivt. Vi ser det som en muliggørelse af vækst og nye forretningsmuligheder. En association, som er dybt forankret i nutidens forretningskultur. Men hurtig forandring er netop det: hurtig. Og ’hurtig’ betyder langt hurtigere i dag end for fem, 10 eller 20 år siden. Ændring bliver langt mindre ligetil og meget sværere at forudsige. Så hvordan sørger du for, at din virksomhed kan drage fordel af forandring og ikke risikerer at lide under mangel på kompetencer, når markedet ændrer sig?

For ikke så længe siden kunne virksomheder forudsige behovet for en bestemt kompetence og rekruttere i overensstemmelse med denne. Cyklussen for kompetenceændring ville være længere, og virksomheder, der havde brug for at erstatte en kompetence med en ny, havde tid til det. Dette er ikke tilfældet længere. Forsknings- og rådgivningsgiganten Gartner forudsiger, at den globale mangel på kompetencer vil stige de kommende år. Intern mobilitet og omrokering kan være det afgørende alternativ til fyringer og forældet personale. Moderne virksomheder, der ønsker at forblive succesrige, skal skifte fokus og også være nødt til at sørge for, at de ansætter fleksibelt og efter talenter, der kan omrokeres, hvis det bliver nødvendigt.

Hvad er reskilling og upskilling?

Upskilling handler om at opdatere og forfine en medarbejders allerede eksisterende kompetencer, mens reskilling handler om at tilføje nye kompetencer til en medarbejder.

Eksempel: Lad os sige, at du har en gruppe medarbejdere, der alle passer i forhold til deres egenskaber; de er velorganiserede, de er gode brandambassadører og dedikerede til deres arbejde. Men deres ekspertiseområde bliver mindre relevant for din virksomhed. Muligheden for at uddanne disse medarbejdere til en ny rolle, hvor deres egenskaber fortsat vil være et aktiv for dig, bliver langsomt til den nye normale virkelighed.

Fordele ved reskilling og upskilling

Fordelene ved reskilling og upskilling af din eksisterende arbejdsstyrke er mange. Det er et omkostningseffektivt alternativ til rekruttering af nye medarbejdere, samtidig med at det bidrager til en styrket virksomhedskultur og øget medarbejderengagement.

  • Du reducerer rekrutteringsomkostninger gennem intern rekruttering
  • Du fremmer intraprenørskab gennem udvidede synspunkter og øget kompetence
  • Du skaber engagerede medarbejdere

Kompetencekortlægning

Alt dette starter med kortlægning af kompetencer. At vide, hvilke kompetencer, du har brug for fremadrettet kombineret med at vide, hvilke kompetencer du allerede har internt, vil hjælpe dig med at identificere, hvornår og hvis du har brug for at starte en ekstern rekrutteringsproces, og hvornår du skal stole på intern reskilling og upskilling. Med en veludført proces for kortlægning af kompetencer vil du vide, hvilken type kompetencer disse medarbejdere har brug for at træne, og hvordan du træner dem. Kompetencekortlægning er nøglen til fuldt ud at udnytte reskilling- og upskillingprocesser. Det giver dig mulighed for at blive eller forblive en virksomhed, der ikke frygter hurtig forandring, men omfavner den.

Skræddersyde løsninger for re- og upskilling af jeres medarbejdere

I 2015 startede vi Academic Work Academy med ambitionen om at mindske den enorme kompetencemangel inden for IT og tech. Med vores Academy-Program får du en skalérbar bemandingsløsning, hvor konsulentuddannelsen er skræddersyet til dine specifikke kompetencebehov - på kun 12 uger!