My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
For virksomheder

Løs IT-kompetencemanglen med omskoling og opkvalificering

Manglen på IT-kompetencer er en af de største hindringer for, at virksomhederne når deres vækstmål. Efterhånden som verden bliver mere digital, og konkurrencen om talent bliver hårdere, har arbejdsgiverne intet andet valg end at forberede sig på fremtidens arbejdsmarked. Her forklarer vi, hvordan omskoling og opkvalificering kan hjælpe med at lukke kvalifikationskløfter i din organisation.

For at imødegå de nuværende og fremtidige udfordringer for arbejdsstyrken, skal arbejdsgiverne ikke blot jagte eksterne talenter, men også videreuddanne eksisterende medarbejdere. Undersøgelser fra World Economic Forum (WEF) viser, at halvdelen af alle medarbejdere på verdensplan skal opkvalificeres eller omskoles inden 2025 for at følge med digitaliseringen. Den samme undersøgelse viser også, at hvis vi ikke er hurtige nok til at erhverve de nødvendige kompetencer, kan det tage årtier, før tidens medarbejdere er klar til fremtidens arbejde.

– Den hurtige samfundsudvikling stiller store krav til både individer og virksomheder om at finde nye måder at udvikle kompetencer på. Vi har brug at supplere de traditionelle uddannelser, for at gøre det muligt for medarbejdere at tilegne sig kompetencer på en hurtig og effektiv måde. Tidseffektiv uddannelse er et glimrende eksempel på et sådant supplement, fortæller Damir Sisic, vækstchef hos Brights.

Udvikling af arbejdsstyrken gennem Accelerated Learning

I vores Academy får deltagerne de kompetencer, de mangler, gennem intensiv uddannelse (bootcamps), der er skræddersyet til at hjælpe virksomheder med at bygge bro over deres kvalifikationskløfter. Uddannelsesprogrammerne tilbydes inden for forretningsområder med akut mangel på kompetencer, såsom IT, teknologi og finans.

– Academic Work tilbyder en fleksibel og omkostningseffektiv løsning, der gør det muligt for kunderne at tiltrække og rekruttere talenter gennem omskolingsprogrammer. Hos Brights leverer vi også opkvalificeringsmoduler, der er skræddersyet til virksomhedernes behov, og som giver medarbejderne løbende kompetenceudvikling, fortæller Damir.

– Programmerne er normalt på 12 uger. Deltagerne får mulighed for omskoling, og organisationerne får mulighed for at tiltrække, udvikle og rekruttere kompetencer, der ikke er tilgængelige på markedet i dag.

Større kønsdiversitet

Omskoling og opkvalificering er ikke kun en mulighed for at lukke kvalifikationskløften på arbejdspladsen – men også en mulighed for at få kvinder ind i teknologi- og IT-sektoren.

En rapport fra PwC viser, at kun 19 % af de teknologirelaterede stillinger i de ti største globale teknologivirksomheder er besat af kvinder, i forhold til mænd, der besidder 81 % . Damir fortæller:

– Gennemsnitsalderen for vores deltagere er stigende, da flere og flere virksomheder investerer i omskoling og opkvalificering af deres medarbejdere. Kvinder er stadig i mindretal inden for IT/teknologi, men vi gør en forskel ved at bidrage til IT- og teknologisektoren og skabe en mere ligelig kønsfordeling med vores programmer. I dag udgør kvinder 46 % af vores programmer på gruppeplan. Vi ønsker imidlertid at øge denne procentdel betydeligt.

Da kvinder har flere karriereafbrydelser end mænd, kan omskoling og opkvalificering være en god måde at støtte kvinder på. Kvinder, der ønsker at vende tilbage til arbejdsmarkedet, vil føle sig mere trygge ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet igen, efter omskoling og opkvalificering.

Omskoling og opkvalificering – risici og muligheder

At få nøglekompetencer inden for IT gennem omskoling og opkvalificering er en topprioritet blandt virksomheder i 2022. Der er klare fordele ved disse initiativer, da de ikke alene bygger bro over kompetencekløften, men også styrker medarbejdertilfredsheden og -fastholdelsen samt mindsker ansættelsesomkostningerne over tid. Er der nogen risici forbundet med omskoling og opkvalificering?

– Jeg kan ikke se nogen direkte risiko ved initiativer til at lære nye kompetencer. I dag er det vigtigere end nogensinde for både organisationer og individer at fortsætte med at udvikle kompetencer for at styrke omstillingsevnen og dermed konkurrenceevnen. Et tip til virksomhederne er at analysere fremtidige markedsbehov og udarbejde en plan over de kompetencer, der er nødvendige i fremtiden for at opnå forretningsvækst, fortæller Damir.

– Vi har hjulpet over 600 virksomheder med at uddanne nye talenter gennem vores Academy – alt fra nystartede virksomheder, der har udfordringer med at tiltrække de rigtige kompetencer til store organisationer, der ønsker at tilegne sig nye kompetencer til vækst. Kompetencekløften er reel, og for at følge med den teknologiske udvikling er det nødvendigt at videreudvikle kompetencer på arbejdspladsen.

Cloud- og cybersikkerhed – efterpurgte kompetencer

Manglen på IT- og teknologikompetencer truer alle områder af digitaliseringen, men nogle områder er mere udsatte end andre. Med stigningen i cloudmigration og SaaS-adoption er mange virksomheder i fare for sikkerhedsbrud på grund af manglende kompetencer i cybersikkerhed. Ifølge Damir er nogle af de mest kritiske kompetencekløfter i IT-branchen derfor cloud- og cybersikkerhed.

Vi har implementeret flere åbne programmer i både cloud- og cybersikkerhed for at kunne levere nye kompetencer til arbejdsmarkedet, men vi har også udarbejdet nye skræddersyede programmer til virksomheder, for at opfylde deres specifikke behov. Der er et stort behov for denne form for kompetence, og udviklingen går hurtigt på disse områder. Intensiv og tidseffektiv uddannelse er afgørende for at kompetenceudvikling og efteruddannelse agilt kan tilpasses til arbejdsmarkedets skiftende efterspørgsel.

– Ud over cloud- og cybersikkerhed er behovet for udviklere fortsat meget stort. Der er også et stigende behov for kompetence inden for forskellige platforme som Salesforce og Service Now.

Kundeudtalelse

Det er et privilegium at arbejde med fantastiske kunder, en af dem er konsulent- og softwarevirksomheden PPI, som vi har udarbejdet et uddannelsesprogram til. Vi spurgte Detlef Romanowski, afdelingschef hos PPI, om hans erfaring med vores Academy.

Hvad var dine forventninger til konsulenterne? Opfyldte de dine forventninger?

  • Vi forventede openmindede medarbejdere, som kunne håndtere de opgaver, de blev pålagt, med mod og engagement, og som naturligvis ville kompensere for den manglende viden under opstarten med samme entusiasme. Forventningerne blev løbende opjusteret.

Vil du anbefale vores Academy, og hvis ja, hvorfor?

  • Jeg vil varmt anbefale jeres Academy, da det er en god måde at styrke markedet med engagerede, gode og openmindede medarbejdere. Løsningen er perfekt, når virksomheden skal rekruttere medarbejdere eller har behov for en midlertidig projektforstærkning.

Er du på udkig efter nye IT-talenter? Eller omskoling af eksisterende medarbejdere? Academic Work and AW Academy er tilgængelige i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Schweiz. Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker yderligere oplysninger om hvordan du kan fremtidssikre din virksomhed

En kort opsummering

For at følge med digitaliseringen skal virksomhederne træffe foranstaltninger til at opkvalificere de digitale kompetencer. En løsning er omskoling og opkvalificering. Omskoling af eksisterende medarbejdere er ikke kun en måde, hvorpå virksomheden overvinder manglen på kompetencer; det giver mulighed for at skabe en mere ligelig kønsfordeling på arbejdspladsen og samtidig skabe økonomisk værdi for arbejdsgiverne – uden nogen risiko.

Om Academic Work

Vi er et rekrutterings- og vikarbureau, der har eksisteret siden 1998. Vores målgruppe er young professionals - studerende og akademikere i begyndelsen af deres karriere. Vores vision er at blive alle kunders førstevalg, når der er behov for vikarløsninger eller direkte rekruttering. Læs mere, hvorfor du skal vælge Academic Work som din rekrutteringspartner.