My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Kravprofil
For virksomheder

Kravprofilen – din guide gennem hele rekrutteringen

Kravprofilen er selve grundlaget for enhver rekrutteringsproces. Det er kravprofilen, du støtter dig til, når du vælger, hvem du vil møde til et interview, når du bedømmer et interview og til sidst, når du beslutter, hvem du vil tilbyde stillingen til. At give kravprofilen lidt ekstra omtanke kan derfor gøre forskellen mellem en perfekt og en mindre vellykket rekruttering. Her deler vi vores bedste tips for at få en god kravprofil.

Sørg for, at de rigtige mennesker er involveret

Inddrag nogen med rigtig god indsigt i rollen, når man formulerer kravene. Hvis du som rekrutteringsleder er ansvarlig for processen, er det godt at diskutere kravprofilen med et teammedlem eller en rekrutteringskonsulent for at sikre, at du har et fælles billede af behovet og hvem du leder efter.

Tænk ud af boksen

Når du ansætter, er det nemt at få idéen til at rekruttere nogen, der minder om dine nuværende medarbejdere, både hvad angår kvalifikationer og personlighed. Det er overraskende almindeligt at bruge den samme jobannonce i en ny rekruttering. Lad være med det! Uanset hvor besværligt det lyder, så start forfra hver gang. Tag dig tid til at tænke ud af boksen! Måske har du hellere brug for nogen, der supplerer teamet og bidrager med noget nyt?

Prioritér

Mange arbejdsgivere ønsker at medtage alt i kravprofilen, men chancen for at finde en person, der kan og har erfaring med alt, er ret lille. Gå ud fra de faktiske arbejdsopgaver, og tænk over, hvilke kvaliteter og færdigheder, der kræves for at gøre et godt stykke arbejde. Lad dette være din ønskeliste, som du derefter forkorter yderligere ved at stille dig selv spørgsmålet: Hvilke færdigheder kan vi ikke være foruden?

Konkretisér

I stedet for bare at oplyse, at den person, du leder efter, skal være ”struktureret”, prøv at komme med konkrete eksempler på, hvornår og hvorfor det er vigtigt for jobbet. Medtag også disse oplysninger i selve jobannoncen.

Brug lidt ekstra tid

Kravprofilen er det vigtigste, for at det skal blive en vellykket rekrutteringsproces, så brug lidt ekstra tid på den. Har du ikke den nødvendige tid? Få hjælp fra et rekrutteringsfirma, så vil det være helt rigtigt fra starten.

Behov for nyt personale?

Kontakt os endelig, hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit personalebehov.

Skriv en mail til info@academicwork.dk, ring på 53 57 40 71 eller udfyld kontaktformularen her.