My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
For virksomheder

Derfor skal du fremtidssikre din virksomhed med young professionals

Finanssektoren er officielt gået ind i en omstillingsfase. Efterhånden som digitaliseringen accelererer og konkurrencelandskabet forandrer sig, vil stillinger, og de kvalifikationer, der kræves til dem, ændre sig dramatisk i løbet af de næste 5-10 år. Den udfordring, som de fleste virksomheder står over for efterhånden som forandringen udspiller sig, kan opsummeres med et ord: kompetencegab. I denne artikel forklarer vi, hvordan du inkorporerer young professionals i virksomheden.

Young professionals løser ikke udfordringen med kompetencegabet. Men du kan ikke løse den uden dem.

Ordene fra Julia Dahl, Business Area Manager Finance hos Academic Work, lyder måske mere som en gåde end strategisk rådgivning, men de indfanger noget essentielt ved den transformation inden for finanssektoren, som vi oplever.

Virksomheder har brug for en multifaktoriel tilgang for at lykkes. Inddragelse af juniortalenter er en vigtig brik i dette talentpuslespil, men er på ingen måde den eneste. Men det er bestemt en nøglebrik, fortæller Julia Dahl, da den er så tæt forbundet med andre aspekter af transformationen af finanssektoren, såsom opbygning af et unikt employer brand og et ”digital first-mindset”.

Vi bad Julia Dahl om at nævne de tre hovedårsager til, hvordan inddragelse, udvikling og ansættelse af young professionals er fremtidens forretningsmodel.

Young professionals fremmer innovation og diversitet

Virksomheders vækst er synonymt med innovation. Virksomheder, der ikke er innovative, vækster ikke. Med andre ord skaber innovation værdi for virksomheden. Virksomheder kan vise vækst fra kvartal til kvartal og år til år, men langsigtet vækst er en udfordring, hvis du ikke har et innovativt mindset dybt integreret i virksomhedskulturen.

Young professionals sørger for netop innovation. Young professionals -studerende og akademikere med op til fem års erfaring - har en frisk og opdateret viden om de seneste teknologier, trends, indsigter og værktøjer. Deres entusiasme og energi gør dem uvurderlige for virksomheder, der tager vækst og innovation seriøst.

De hastige forandringer på arbejdsmarkedet øger efterspørgslen efter kvalificerede juniortalenter yderligere. I den forbindelse bør virksomhederne være opmærksomme på, at tid er af afgørende betydning. Young professionals er et værdifuldt aktiv og virksomheder, der har mulighed for at sikre kvalificerede juniortalenter, bør handle hurtigt.

En anden vigtig drivkraft for innovation er diversitet. Inddragelse af juniortalenter i virksomheder med en relativt høj aldersprofil, er en vigtig brik set ud fra et diversitetssynspunkt. Som gruppe værdsætter young professionals også diversitet, der styrker den medarbejderdrevne innovation, højere end øvrige profiler på arbejdsmarkedet.

Psst! Vidste du, at vi gennem vores årlige undersøgelse YPAI, giver dig som arbejdsgiver vigtige indsigter i, hvad young professionals ønsker i en arbejdsgiver. Se de seneste resultater fra YPAI her!

Young professionals er entusiastiske og har let ved at lære nyt

Young professionals er født i en digital tidsalder, de lærer hurtigt nye teknologier og forventer, at deres arbejdsgiver er up-to-date. At bringe dette mindset ind i virksomhederne er yderst vigtigt og giver begge parter mulighed for at udvikle sig.

Som arbejdsgiver har du den luksus at kunne forme deres kvalifikationer. De mestrer måske endnu ikke alt, men deres kollektive og individuelle potentiale er enormt. Et godt råd: Frygt ikke at miste virksomhedens young professionals. I stedet bør virksomheden sikre dem; det er virksomhedens opgave at engagere dem, og hvis virksomheden gør det godt, så bliver de.

Juniortalenter, der ikke bliver værdsat korrekt, som ikke får mulighed for at udvikle sig, og udvikle sig hurtigt, vil med stor sandsynlighed forlade virksomheden. Men hvis du tager denne udfordring alvorligt, og sørger for at uddanne junioren individuelt og i overensstemmelse med virksomhedens behov, bliver de fremtidige talenter og nøglespillere i virksomheden.

Inddragelse af juniortalenter er også en fantastisk måde at frigøre de mere erfarne medarbejderes værdifulde tid. I stedet for at de erfarne eksperter udfører rutinemæssige arbejdsopgaver, kan disse ofte (med den rigtige onboarding og/eller lidt finjusteringer) udføres af en juniormedarbejder. Det er en win-win-situation. Juniorerne får mulighed for at kickstarte deres karriere og lære af de eksperterne, og de mere rutinerede medarbejdere kan bruge deres tid på det, de er bedst til.

Finanssektoren er i gang med en transformation

70 % AF CFO'er oplyser, at de mener at transformationen vil være, eller allerede er, forretningskritisk ("man bør gøre noget"). Kun 20 % af CFO'erne giver udtryk for, at denne transformation topper deres dagsorden ("gør de rent faktisk noget?")

Young professionals er med til at fremtidssikre virksomheden

Ved at rekruttere young professionals løser du ikke alene virksomhedens aktuelle kompetencebehov. Virksomheden opbygger også til fremtiden. Undersøgelser viser, at senest i 2030 vil arbejdstagere i aldersgruppen 55-64 år udgøre 55% procent af arbejdsstyrken i mange europæiske lande. Denne fremtidige pensionsbølge vil sandsynligvis få alvorlige konsekvenser for virksomheder, der af den ene eller den anden grund ikke har inddraget juniortalenter i tide. Det er en dobbeltfejl.

For det første, hvis du i dag har problemer med at tiltrække juniortalenter er det usandsynligt, at det bliver nemmere, når vi nærmer os det store generationsskifte i 2030. Virksomhedens talenttiltrækningsevne skal adresseres nu med et langsigtet perspektiv, for at sikre fremtidens arbejdsstyrke.

For det andet er young professionals morgendagens ledere, innovatører og beslutningstagere. Hvis du venter med at rekruttere juniortalenter, til de erfarne medarbejdere går på pension, hvem skal så onboarde dem? Hvem vil videregive ekspertisen og sørge for, at overgangen mellem generationerne bliver så gnidningsløs som muligt?

Med andre ord: Young professionals er med til at fremtidssikre virksomheden. Jo længere du venter på at løse morgendagens kompetencegab, jo sværere kan det blive.

Find og få adgang til kvalificerede talenter med Academic Work

Academic Work er en matchmaker mellem virksomheder og young professionals inden for økonomi. Med vores rekrutteringsmuligheder hjælper vi virksomheder med at vokse og fremtidssikre deres forretning. Vi løfter hver en sten for at finde den perfekte kandidat derude til din virksomhed.