My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
YPAI

Om YPAI

En gang om året foretager vi en undersøgelse, vi kalder Young Professional Attraction Index (YPAI). Her spørger vi young professionals, hvilken arbejdsgiver de helst vil arbejde for, og hvad der gør en arbejdsgiver attraktiv. Undersøgelsen har til formål at hjælpe virksomheder med at forstå, tiltrække og udvikle morgendagens talenter. Her kan du læse mere om, hvordan undersøgelsen bliver udført.

Se resultaterne fra 2023

Tidslinje

Undersøgelsen består af flere processer, der strækker sig over næsten et halvt år. En samlet tidslinje for hele processen kan findes nedenfor.

enter image description here

Forundersøgelsen

Vi udfører YPAI-undersøgelsen i de seks lande, hvor Academic Work opererer: Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland og Schweiz. Undersøgelsen adskiller sig fra andre undersøgelser ved at få respondenterne - i en forundersøgelse - til selv at definere de 10 vigtigste parametre, når man vælger arbejdsgiver samt hvilke virksomheder, vi inkluderer i den endelige YPAI-undersøgelse.

Dette betyder, at parametrene og virksomhederne varierer fra år til år, såvel som mellem markederne. Dette giver os dog et detaljereret og konstant opdateret perspektiv på, hvad young professionals, med deres egne ord, finder attraktivt blandt arbejdsgivere samt hvilke virksomheder, de mener er de mest interessante.

Forundersøgelsen inkluderer følgende åbne spørgsmål:

  • Hvad er de vigtigste parametre, du ser på, når du vælger en arbejdsgiver?
  • Hvilke virksomheder eller organisationer vil du helst arbejde for?

Ud fra tusindevis skriftlige svar og nomineringer på tværs af alle markeder, udarbejder vi en liste over de 10 vigtigste parametre og den nominerede topliste af virksomheder for hvert marked. Resultaterne af den indledende undersøgelse danner grundlaget for svarmulighederne i hovedundersøgelsen.

YPAI-score

I hovedundersøgelsen måler vi YPAI-scoren, en moderne og unik måling dannet ud fra virksomhedens attraktivitet. Denne måling er udviklet i samarbejde med Kantar baseret på deres faktoranalyse af over 23.000 internationale interviews angående brandopfattelse. Den findes i tre lige vægtede dele, nemlig virksomhedens omdømme, deres opfattede succes inden for deres felt og deres ønske om at arbejde for virksomheden. Hver respondent bliver også spurgt om deres kendskab til virksomhederne på listen, og disse svar bruges til at danne grundlaget for YPAI-scoren.

Betydningen af de vigtigste parametre

I hovedundersøgelsen får vi rangeringen af de mest attraktive virksomheder og de vigtigste parametre. Men for fuldt ud at forstå, hvad respondenterne lægger i de forskellige parametre, beder vi dem også om at definere, hvad parametrene betyder for dem via fritekstsvar, som vi kategoriserer og kan vælge, hvilke betydninger, der forekommer hyppigst.

På denne måde kan vi både producere interessante citater med respondenternes egne ord også få en idé om, hvorvidt disse citater faktisk afspejler, hvad der er meninger om - for eksempel hvad "fleksibilitet" og "godt lederskab" betyder for målgruppen.

Undersøgelsens gyldighed

Både forundersøgelsen og hovedundersøgelsen er blevet besvaret af respondenterne i Kantars eget tilfældige panel af young professionals. Alle resultaterne er også vægtet med hensyn til køn, alder og profession for at afspejle de danske, lokale variationer i målgruppen for young professionals. Dette giver et godt grundlag for at tegne generaliseringer med hensyn til, hvad danske young professionals tænker.

Om Kantar

Kantar er verdens førende undersøgelsesbureau inden for indsigt og analyse med over 30.000 globale medarbejdere i næsten 100 lande. Blandt en lang række ekspertiseområder har Kantar mange års erfaring med at arbejde med perceptionsundersøgelser i forskellige målgrupper - både for offentligheden og for specifikke virksomheder. Academic Work er stolte af at have samarbejdet med Kantar i over fem år med YPAI.

Om Academic Work

Academic Work blev grundlagt i 1998 i Sverige. I dag er vi en international organisation med kontorer i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Schweiz og Tyskland. Vi er et rekrutterings- og vikarbureau, der eksperter i at rekruttere akademikere, der er i gang med deres studier eller er i begyndelsen af deres karriere – young professionals. Siden starten har vi hjulpet mere end 170.000 young professionals med at finde et arbejde. Vi stræber altid efter at udvikle kundeforhold til forretningspartnerskaber, hvilket betyder, at vi er personlige, transparente og kundeorienterede i alt, hvad vi gør.

Kontakt os

Har din virksomhed behov for personale? Udfyld dine kontaktoplysninger nedenfor, så vi kan komme i kontakt med dig og fortælle mere om, hvordan vi kan hjælpe dig!