Om YPAI

En gang om året foretager vi en undersøgelse, vi kalder Young Professional Attraction Index (YPAI). Her spørger vi young professionals, hvilken arbejdsgiver de helst vil arbejde for, og hvad der gør en arbejdsgiver attraktiv. Undersøgelsen har til formål at hjælpe virksomheder med at forstå, tiltrække og udvikle morgendagens arbejdsstyrke. Her kan du læse mere om, hvordan undersøgelsen bliver udført.

Tidslinje

Undersøgelsen består af flere processer, der strækker sig over næsten et halvt år. En samlet tidslinje for hele processen kan findes nedenfor.

enter image description here

Forundersøgelsen

Vi udfører YPAI-undersøgelsen på baggrund af Academic Works seks markeder: Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland og Schweiz. Undersøgelsen adskiller sig fra andre undersøgelser ved at få respondenterne - i en forundersøgelse - til selv at definere de 10 vigtigste parametre, når man vælger arbejdsgiver samt hvilke virksomheder, vi inkluderer i den endelige YPAI-undersøgelse.

Dette betyder, at parametrene og virksomhederne varierer fra år til år, såvel som mellem markederne. Dette giver os dog et detaljereret og konstant opdateret perspektiv på, hvad young professionals, med deres egne ord, finder attraktivt blandt arbejdsgivere samt hvilke virksomheder, de mener er de mest interessante.

Forundersøgelsen inkluderer følgende åbne spørgsmål:

Fra næsten 8000 skriftlige svar og nomineringer på tværs af alle markeder, udarbejdede vi en liste over de 10 vigtigste parametre og den nominerede topliste af virksomheder for hvert marked. Resultaterne af den indledende undersøgelse har dannet grundlaget for svarmulighederne i hovedundersøgelsen.

YPAI-score

I hovedundersøgelsen måler vi YPAI-scoren, en moderne og unik måling dannet ud fra virksomhedens attraktivitet. Denne måling er udviklet i samarbejde med Kantar baseret på deres faktoranalyse af over 23.000 internationale interviews angående brandopfattelse. Den findes i tre lige vægtede dele, nemlig virksomhedens omdømme, deres opfattede succes inden for deres felt og deres ønske om at arbejde for virksomheden. Hver respondent bliver også spurgt om deres kendskab til virksomhederne på listen, og disse svar bruges til at danne grundlaget for YPAI-scoren.

enter image description here

Betydningen af de vigtigste parametre

I hovedundersøgelsen får vi rangeringen af de mest attraktive virksomheder og de vigtigste parametre. Men for fuldt ud at forstå, hvad young professionals lægger i de forskellige parametre, beder vi dem også om at definere, hvad parametrene betyder for dem - via fritekstsvar, som vi kategoriserer og kan vælge hvilke betydninger, der forekommer hyppigst.

På denne måde kan vi både producere interessante citater med young professionals' egne ord også få en idé om, hvorvidt disse citater faktisk afspejler, hvad der er meninger om, for eksempel hvad "fleksibilitet" betyder for målgruppen.

Undersøgelsens gyldighed

Både forundersøgelsen og hovedundersøgelsen er blevet besvaret af respondenterne i Kantars eget tilfældige panel af young professionals af høj kvalitet. Alle resultaterne er også vægtet med hensyn til køn, alder og studieretninger for at afspejle de danske, lokale variationer i målgruppen for young professionals. Dette giver et meget godt grundlag for at tegne generaliseringer med hensyn til, hvad danske young professionals føler med hensyn til de undersøgte emner.

Se resultaterne fra YPAI 2020

Vil du downloade årets og tidligere års rapporter, og er du interesseret i en skræddersyet præsentation af YPAI 2020 til dig og dine kolleger?

Læs mere

Om Kantar

Kantar er verdens førende undersøgelsesbureau inden for indsigt og analyse med over 30.000 globale medarbejdere i næsten 100 lande. Blandt en lang række ekspertiseområder har Kantar mange års erfaring med at arbejde med perceptionsundersøgelser i forskellige målgrupper, både for offentligheden og for specifikke virksomheder. Academic Work er stolte af at have samarbejdet med Kantar i over fem år med YPAI.

Om Academic Work

Academic Work blev grundlagt i 1998 i Sverige. I dag er vi en international organisation med kontorer i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Schweiz og Tyskland. Vi er eksperter i at rekruttere akademikere, der er i gang med deres studier eller er i begyndelsen af deres karriere – young professionals. Siden vi startede, har vi hjulpet mere end 150.000 young professionals med at finde et arbejde og starte deres karriere, samtidig med, at vi opfylder vores kunders rekrutteringsbehov og hjælper dem med at vokse. For virksomheder tilbyder vi eksperter med dyb viden om branchetendenser, søgning efter talenter, konsulentløsninger og rekruttering. Vi stræber altid efter at udvikle kundeforhold til forretningspartnerskaber, hvilket betyder, at vi er personlige, transparente og kundeorienterede i alt, hvad vi gør.

  1. Vi har hjulpet mere end 150.000 mennesker med at finde nyt arbejde siden 1998
  2. Mere end 20 års erfaring med konsulentløsninger og rekruttering
  3. 379 MEUR i omsætning 2019

Kontakt os

Har din virksomhed behov for personale? Udfyld dine kontaktoplysninger nedenfor, så vi kan komme i kontakt med dig og fortælle mere om, hvordan vi kan hjælpe dig!

Del artikel