My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Re:work

Cypersikkerhed: Et øget kompetencegab

Da det nye årti begyndte, så cypersikkerhed ud til at blive en af 2020'ernes vigtigste faktorer, når det kom til virksomhedernes robusthed, og den igangværende globale pandemi har da også sat en tyk streg under dette.

Et helt år med accelereret digitalisering, hjemmekontor og cloud-baserede løsninger har gjort det håbløst indlysende, at virksomheder er nødt til at stramme sig an for at forsvare sig mod stadigt mere velkoordineret cyperkriminalitet.

I en rapport fra oktober 2020 tog Osterman Research sammen med Trustwave et kig på status for cyperkriminaliteten midt i pandemien, og hvordan virksomhederne er rustede til det. Konklusionerne kan sammenfattes som følgende:

  • Skiftet til hjemmekontoret og distancearbejde efter COVID-19 har intensiveret virksomhedernes sikkerhedsudfordringer.
  • I et forsøg på at fremskynde vedtagelsen af ​​cloudtjenester er sikkerhedsaspekterne faldet længere bagud
  • AI og maskinlæring har mindsket sandsynligheden for, at kriminaliteten kan opdages og ført til udviklingen af et "as-a-service" kriminelt økosystem.
  • Den potentielle angrebsoverflade vokser: Internet of things, smarte bygninger, selvkørende køretøjer osv.)
  • Et øget kompetencegab, hvor det er svært at finde de dygtige cypersikkerhedseksperter, der er brug for.

Vi oplever simpelthen en ny "perfekt storm" med cyperkriminalitet, konkluderer rapporten.

Øget efterspørgsel og kompetencegab

Så hvor stor er manglen på kompetencer?

I november 2019, lige før udbruddet af Covid-19, gik verdens største nonprofitorganisation for certificerede it-sikkerhedspersonale (ISC)² på jagt efter hårde fakta. Deres undersøgelse, Cypersecurity Workforce Study, vurderede, at der var et globalt kompetencegab på 4,07 millioner medarbejdere. Undersøgelsen viste endvidere, at der var behov for en stigning på 145% inden for cypersikkerhedsmedarbejdere.

Det er en masse kompetencer, der findes, uddannes, ansættes, udvikles og fastholdes af virksomheder med direkte behov for opdaterede cypersikkerhedsstrategier.

Vi spoler frem til juli 2020, hvor Enterprise Strategy Group (ESG) og Information Systems Security Association (ISSA), der begge består af cypersikkerheseksperter, ønskede at vide, hvordan branchen var påvirket af COVID-19. Tallene i deres undersøgelse var ikke videre opløftende. Faktisk sagde over 90% af respondenterne, at situationen endda var blevet værre eller den samme.

Hvordan tiltrækker man så kompetente medarbejdere?

Hvordan håndteres denne situation bedst? De fleste brancheeksperter synes at dele opfattelsen af, at der er behov for en helhedsorienteret og grundig tilgang. Det kræver dog mere end blot et par få tiltag: Manglen på kompetencer kan kun løses gennem en lang række langsigtede strategiske tiltag, blandt andet læringsinitiativer, øgede karriereudviklingsmuligheder og en udvidelse af talentpuljen.

Hos Academic Work...

...har vi et stort netværk og stor viden om, hvordan man tiltrækker de rette kompetencer. Vi støtter altid vores kunder under hele rekrutteringsprocessen, blandt andet med hjælp fra Consultant Managers.

Vi har også en omfattende database med young professionals, som vi når ud til gennem jobannoncer, digitale kanaler og jobagenter.

Kontakt os, hvis du gerne vil vide mere om jobmarkedet for cypersikkerhed, og hvordan du tiltrækker de kompetencer, du har brug for til at beskytte din virksomhed mod cyperkriminalitet.