Udfordringen: At finde, tiltrække og ansætte den rette kandidat

*Det er ikke længere en smal sag at finde, tiltrække og ansætte de rette kandidater. Mange af dem leder ikke længere aktivt efter et job, og du er som ansættelsesansvarlig eller rekrutteringsmedarbejder nødt til at være proaktiv og forsøge at være på forkant.

Lyder det forvirrende? Academic Work er der altid til at hjælpe, og vi har identificeret og, selvfølgelig, løst mange af de store udfordringer og spørgsmål, som følger, når det kommer til at finde de kandidater, du leder efter.*

JEG HAR BRUG FOR NYE ANSATTE TIL FORÅRET. HVORNÅR SKAL JEG BEGYNDE AT LEDE?

”Hvis du vil have nye medarbejdere, som skal starte til foråret, bør du begynde at planlægge rekrutteringerne nu. Der er ikke mange, der ved det, men sommeren er dét tidspunkt, hvor folk har tiden og energien til at opsøge nye udfordringer og det er et rigtig godt tidspunkt for nye medarbejdere at starte i begyndelsen af foråret.”

DET ER SÅ SVÆRT AT REKRUTTERE IT-MEDARBEJDERE! HVAD SKAL JEG GØRE?

”En af de største udfordringer i dag er, at mange kandidater ikke leder efter et nyt job. De er, og har mulighed for at være, selektive, når de leder efter nye karrieremuligheder og efterspørge specifikke krav. Derfor er rekrutteringsmedarbejdere og ansættelsesansvarlige nødt til at gøre en ekstraordinær indsats.

Når det så er sagt – hvad bør du fokusere på, når der skal ansættes IT-medarbejdere? Jeg synes, det er vigtigt, at udfordre sig selv og gentænke sine strategier, så man ikke bliver fanget i sine traditionelle tankegange. Fokusér på kandidaterne og foren dem med den rette stilling – ikke omvendt. Forsøg også at definere, hvad der gør din virksomhed unik. Dette kan være alt fra fantastisk gejst, I har på kontoret eller de unikke erfaringer, som du medarbejdere har, som kandidaten vil kunne lære af. Det hele handler om tiltrækning – og det kan virkelig skabe et perfekt match eller ikke."

DET VIRKER SOM OM, AT MANGE KANDIDATER FÅR ADSKILLIGE JOBTILBUD PÅ SAMME TID. HVORDAN SIKRER JEG, AT DE ACCEPTERER MIT TILBUD?

"Nu til dags er det almindeligt for kandidater at have flere jobtilbud op samme tid. Så hvad kan du gøre for at sikre, at kandidaterne vælger dit tilbud? Til at starte med er du nødt til at identificere, hvorfor kandidaterne skulle have lyst til at arbejde med dig – har du et stærkt udviklingsprogram, gode fordele eller måske den nyeste teknologi til rådighed?

Det er også essentielt, at du har tiden og ressourcerne til at følge op på dine potentielle kandidater; de kan være involverede af adskillige ansættelsesprocesser på samme tid, og du er nødt til at sikre, at du ikke mister dem til andre tilbud. En måde at gøre det er at skabe og udvikle et stærkt forhold til disse eftersøgte kandidater på et tidligt stadie, fx mens de studerer, og derudover præsentere dig som en interessant og potentiel kollega."

Uanset dine udfordringer er Academic Work her for at hjælpe. Med 20 års erfaring med rekruttering og vikarløsninger kender vi målgruppen Young Professionals ganske godt. Takket være dette, har vi omfattende indsigt i og viden om, hvordan dine rekrutteringsbehov løses på den mest effektive måde ud fra dine behov og ønsker.

Vi har arbejdet med studerende og young professionals fra begyndelsen, og hjulpet dem med at tage sine første skrift i karrieren. For at være i stand til at give dem, og dig som ansættelsesansvarlig, endnu bedre muligheder, udfører vi hvert år undersøgelsen Young Professional Attraction Index (YPAI) for at sikre os det bedste indblik i målgruppens tendenser. Vi er mere end blot et rekrutterings- og vikarbureau – vi er eksperter i feltet, og alt hvad det omfatter.

Når du arbejder sammen med os, kommer du i kontakt med unge, potentielle kandidater, mens vi tager ansvar for processen og bliver mellemled, hvor vi finder ud af, hvad der tiltrækker de specifikke kandidater.

Hvad er dine udfordringer? Udfyld formularen nedenfor og vi vender tilbage til dig for at besvare dine spørgsmål.

Del artikel