Motivation, præstationer og trivsel

Hvad der motiverer os varierer, selvsagt, fra person til person, fra medarbejder til medarbejder. Dog er der adskillige motivationsfaktorer, som du i din rolle som leder bør kende til, hvilket utvivlsomt vil få dine medarbejdere til at føle sig mere motiverede i sit arbejde. Her er tjeklisten!

BELØNNINGSSYSTEMER OG FEEDBACK

Når man taler motivation, tænker de fleste på belønningssystemer. Måske har dine medarbejdere allerede mulighed for at forhøje sin løn eller andre fordele tilknyttet deres performance. Selvom økonomiske belønninger er motiverende, bør du som leder aldrig glemme, hvor vigtigt det er, at du også husker at belønne dine medarbejdere personligt.

UDVIKLING OG UDFORDRINGER

De fleste af os vil gerne udvikle sig og blive udfordret. Derfor er det vigtig at sikre sig, at udvikling og udfordringer bliver en del af din virksomheds kultur. Du bør investere i alle dine dygtige medarbejdere og på den måde, forhåbentlig, beholde dem. Spred dette budskab i din organisation, men glem ikke at personalisere og tilpasse udfordringerne.

HOLDÅND

Føler dine medarbejdere, at de er en del af afdelingen? Har I en positiv atmosfære på kontoret? Mennesker vil gerne føle, at de passer ind. Skabelse af en positiv holdånd, og opbyggelse af at alle føler sig involveret, er en fantastisk motivationsfaktor.

AT HAVE INDFLYDELSE PÅ SIT ARBEJDE

Det kan være med at opbygge selvtillid at have indflydelse på sit arbejde. I forlængelse heraf yder de fleste bedst, når de laver noget, de synes er sjovt. Har nogle i dit team overvejende ensformigt arbejde? - Hvordan kan du ændre på dette?

ETISKE VÆRDIER

Det kan godt være, at du ikke redder verden, men lidt er bedre end ingenting. Dét i sig selv, at medarbejdere føler, at deres arbejde er med til at skabe noget godt, taler direkte til alles dybere værdier og motivation til at gøre en forskel.

Kontakt os

Ønsker du at komme i kontakt med Academic Work? Det kan være, at du har spørgsmål til belønningssystemer eller blot ønsker at høre mere om os som virksomhed. Hvis det er tilfældet, så udfyld venligst nedenstående kontaktformular, ring til os på +45 25 10 15 49, eller skriv en mail til info@academicwork.dk.

Del artikel