Hero image
Jobsøgning

Søgt om flere stillinger, men ikke fået nogen jobtilbud?

Nogle gange er konkurrencen skyhøj, og en stilling kan få flere hundrede ansøgere – men kun én person får tilbudt stillingen. Dette er den barske virkelighed, hvilket betyder, at du højst sandsynligvis får en afvisning på en stilling, du har ansøgt om, på flere tidspunkter i dit liv. Men hvorfor fik du ikke stillingen, da du havde alt, hvad der anmodet om i annoncen?

Hvorfor du ikke fik stillingen, kan selvfølgelig skyldes en masse forskellige faktorer, hvoraf nogle kan påvirkes og andre ikke. Uanset hvad, er du selvfølgelig interesseret i at høre, hvad der var, der gjorde, at du ikke fik stillingen. Læs videre, for at lære mere om, hvilke faktorer du kan ændre på og hvilke, du ikke kan ændre på.

Faktorer, du ikke kan påvirke

Virksomheden løste behovet på en anden måde

Det kan være, at arbejdsgiveren løste behovet for ressourcer på en anden måde. En allerede ansat medarbejder kan være nødt til at skifte afdeling eller to roller kan blive slået sammen. Dette er to ting, du ikke har indflydelse på, så du gør det bedst at lægge det bag dig og kigge efter den næste spændende stilling!

Konkurrencesituationen er høj: ”Ikke nok erfaring”

I annoncen skal du have tre års erfaring med lignende opgaver. Sig, at du har det og stadig ikke blev tilbudt stillingen, men det kan være, at en anden ansøgerkandidat har fem års erfaring, hvilket desværre belønnes før dine tre. Det kan også være tilfældet, at den, der får stillingen, også opfyldte nogle af de erfaringer, der vægtes højest i annoncen. Dette er heller ikke noget, du kan gøre ved; måske har personen været aktiv på arbejdsmarkedet længere end du har haft tid til at samle mere erfaring. Det er din tur næste gang!

Du har et opsigelsesvarsel, du skal forholde dig til

Du er perfekt egnet til stillingen, men den virksomhed, du har søgt hos, skal have nogen på plads lige nu – og du har tre måneders opsigelsesvarsel. Desværre kan tilgængelighed være afgørende for arbejdsgiveren, som derefter tvinges til at gå videre med andre ansøgere. Naturligvis kan du høre din nuværende arbejdsgiver, om det er muligt at finde en løsning, men glem ikke, at opsigelsesvarslet er der af en grund – det er vigtigt, at den person, der erstatter dig, får en ordentlig overdragelse (du ville sandsynligvis også have ønsket det samme) og du får ofte bedre referencer af den grund.

Faktorer, du kan påvirke

Det mest basale

Kom du til tiden til jobsamtalen? Var du dig selv? Det lyder måske fjollet, men det mest basale er så vigtigt, når den rekrutteringsansvarlige prøver at skabe en idé om, hvem du er. Naturligvis kan bussen komme for sent eller lignede, men derfor ringer du dem op og advare om, at du kommer for sent, for at give et professionelt og høfligt udtryk.

Sørg for, at din ansøgning og CV er fuldendt

Ufuldendte ansøgninger er ikke ualmindelige, så læs din ansøgning igennem igen og se, at du har alt med. Måske er der mangel på information i dit CV, der er afgørende? Huskede du at vedhæfte din jobansøgning? Disse to dokumenter er vigtige, så brug tid på dem – tilpas dem til den stilling, du har søgt, og sørg for at medtage, hvad der er nødvendigt for at kunne afgøre, om du har det, der kræves. Et tip er at bede nogen tæt på dig om at læse din ansøgning en ekstra gang.

Er du kvalificeret til den stilling, du har ansøgt om?

Vær tro mod dig selv. Har du de kvaliteter og egenskaber, der står i annoncen. Se specielt på de såkaldte ”krav”, som er anført under ”vi leder efter dig som” (gælder for Academic Works jobannoncer). Er der noget krav, du mangler? Kørekort? Meget godt kendskab til spansk? Så kan det være grunden til, at du ikke kom videre. Hvis du har angivet alt, skal du sørge for, at det tydeligt fremgår af dit CV.

Hvornår har du ansøgt om stillingen?

Rekrutteringer finder ofte sted løbende, hvilket betyder, at ansøgninger gennemgås, når de modtages, og at kvalificerede kandidater bliver indkaldt til en jobsamtale derefter. Stillingen kan således hurtigt udfyldes. Det lønner sig derfor at være hurtig til at sende sin ansøgning afsted. Hvis du har søgt for sent, så kan det være, at processen har foregået i et stykke tid og nærmest er afsluttet. Vil du være sikker på, at du er først, skal du oprette en jobvarsling og få jobtips, så snart de kommer ud – direkte i din mail.

Jobsamtalen

Hvordan gik jobsamtalen? Havde du forberedt dig? Kunne du retfærdiggøre, hvorfor du ville have stillingen og var bedst egnet? Din personlighed og interesse for stillingen er enormt vigtigt. Et engagement på et lavt niveau viser sig ret godt, hvis du ikke har læst om virksomheden – og det påvirker dine chancer for at få stillingen.

Tre tips til dig, der spekulerer på, hvorfor du ikke fik jobbet

  • Læs jobannoncen omhyggeligt, og sørg for, at du har inkluderet de egenskaber, der er vigtige for stillingen i dit CV, og at det er klart.
  • Vær ærlig overfor dig selv, om du virkelig havde det, der krævede? Var du forberedt til jobsamtalen? Hvis ikke, ved du, hvordan du skal forberede dig til næste gang
  • Ansøg om stillingen, så snart du kan. Vi i Academic Work anvender for eksempel kontinuerlig rekruttering, hvilket betyder, at stillingen kan udfyldes straks eller allerede efter et par dage. Opret en jobagent og modtag en notifikation, så snart en stilling frigives.